|
Тема
|
проблем със педала на газта при мондео
|
|
Автор |
Psychoiho (kozirog) |
Публикувано | 18.05.05 10:37 |
|
здравейте,
Както някои знаят газта на мондеото е индиректна - минава през едно устроийство което при приплъзване на гумите втвърдява педала и намалява газта. Та това устройство от вчера ми прави проблем - втвърдило се е и мога да подавам много малко газ. Движа се но нямям мощност и е голяма мъка да карам колата.
Някой да е имал този проблем и да сподели как мога да го реша (освен да сменя въпросното устройство) ?
мондеото е '94, бензин
you bring light in...
| |
|
Може да се свали, да се разглоби, почисти, смаже и готово. Аз съм го правил и не е много голяма философия. Единствено брах ядове с една плоска пружина (като на рулетка) вътре, но ако имаш здрави нерви - няма проблем.
Ти обаче сигурен ли си, че проблемът е от там? Това устройство, по принцип, свързва двете жила директно. Намесва се само при необходимост. Т.е. компютъра посредством електромотор ти отнема газта. Единствения начин е при последното активиране на тракшъна да е блокирал в някакво неестествено положение. Провери за всеки случай и жилата да не са клеясали.
Много е хубаво, нищо да не правиш и след това да си починеш. Исп.нар. поговорка
| |
Тема
|
Re: Няма нужда да го сменяш.
[re: Mircha]
|
|
Автор |
Loop (непознат
) |
Публикувано | 18.05.05 14:38 |
|
Аз имах същия проблем, но решението беше много елегантно. Над жилото на газта, което излиза от моторчето на тракшън контрола и отива към дроселовата клапа се намира една пластмасова кутия през която преминава въздух. Сваляш въпросната кутия и отдолу е жилото на газта. При мен проблема беше следния: жилото беше направило корем и оттам колата вървеше с 1 от мощността си. Просто го презацепих, вследствие на което то се обтегна и проблема беше решен. Дано и при теб да е това причината. Ако не е това в Хайнеса има подробно описание за демонтаж и реглаж на системета на тракшън контрола. Успех.
| |
Тема
|
Re: проблем със педала на газта при мондео
[re: Psychoiho]
|
|
Автор |
Psychoiho (kozirog) |
Публикувано | 19.05.05 12:54 |
|
мерси за подкрепата :) в другия форум мълчат като риби.
снощи го поразглобих и видях че компа не мърда ограничителя на никъде и газта ми стои на минимум. Подадох ток на двигателя който го контролира, преместихме ограничителя да е максимално отворен и сега всичко е 6 :). Свети ми тракшън контрола защото не включих кабела на ограничителя но всичко друго е екстра.
Според мен компа или някой от датчиците прави проблема, защото самото устройство което е на жилото ми изглежда максимално просто. Данеби проблема да идва от датчика на върха който връща колко съм натиснал газта?
you bring light in...
| |
|
|
|
|