Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:08 17.07.25 
Автомобили
   >> Ford
*Кратък преглед

Тема какво ми трябва за внос на кола?нови  
Автор krava_i_pile (?!?)
Публикувано18.04.05 09:25

Здравейте!
Смятам сам да докарам автомобил от Германия.Там ще ми помага приятел,който знае езика.
Въпроса ми е ако някой е запознат със процедурите да ми помогне защото юли трябва да съм подготвен - там какво искат, книжката ми важи ли,трябва ли застраховка, как се урежда митото на границата(мисля да я пиша на инвалид)
Такива неща......
Благодаря ВИ много!!!!

Fiesta 90-ta 1.1 Ghia карб

Тема Re: какво ми трябва за внос на кола? [re: krava_i_pile]  
Автор _Dell (1.6 16v EFI)
Публикувано18.04.05 10:25

Здрасти,
значи: по това което преживях аз, следните редове би трябвало да отразят самата истина :) Книжката ти важи, но само за 3 месеца, предполагам че ще са ти напълно достатъчни. Застраховката се плаща когато отиваш да вземаш червените номера, тоест не можеш да ги вземеш без нея, всичко се прави и плаща във Verkehrsamt-a. МИто на границата няма, но трябва да имаш във себе си договора за покупката (който е добре да направиш така, че колата да струва до 1000 евро, иначе на мен ми искаха и митническа обработка, но ако я купуваш от частно лице не е проблем да направиш друг, никои не го гледа), и прословутото Евро 1, което е много важно за нашите. КАто минеш границата, се започват нашите бюрокрации, на границата само висиш около час да ти обработят документите, и да платиш таксите. А, трябва ти и пълномощно на твое име от инвалида, но това сигуно е ясно. Такааа митото се урежда във вътрешна митница и доплащаш сумата на 900 долара. До 900 се приспадат от инвалидното. Сигурно съм изпуснал нещо но пиши ако ти трябва още инфо, цялата история беше наскоро и ми е съвсем прясно :) В общи линии немската част се свежда до това да отидеш във Verkerhsamt-a и да изчакаш и да платиш всичко, там и ти обясняват всичко. Успех....

Тема Re: какво ми трябва за внос на кола?нови [re: _Dell]  
Автор krava_i_pile (?!?)
Публикувано19.04.05 00:47

о благодаря ти много.
а ти по кой маршрут мина?
ами може да ти пиша да ми дадеш повече подробности ако разбира се не ти досаждам. ако може да ми оставиш меил ей така като подредя всичко да те попитам дали правилно съм разбрал и се подготвил
благодаря ти много!!!!

Тема Re: какво ми трябва за внос на кола?нови [re: krava_i_pile]  
Автор _Dell (1.6 16v EFI)
Публикувано19.04.05 09:55

Няма проблем, slavi19@hotmail.com, маршрутът беше през Австрия, Унгария и Сърбия, малко по-дълъг е от румънския но аз лично през румъния не бих минал пак :) Но това защото слизах от Хамбург, ако се идва от Мюнхен примерно, може да се мине и през Словения и Хърватска, но май вече предпочитам Унгария, защото след ЕУ-то са се очовечили малко, имат само паспортна проверка 3-4 мин. а и караш единствено по магистралата която е в общи линии на ниво. Дано не съм пропуснал нещо, ако има проблем или питане - пиши......

Тема Re: какво ми трябва за внос на кола?нови [re: _Dell]  
Автор Sombul (непознат )
Публикувано21.04.05 10:47

Аз минавам само през Словения и Хьрватска, защото карам само аз и е по кратко. Досега не сьм имал проблеми, ако изключим срьбските полицаи, които се натискат за 600 динари (3-4 Евро).
Книжката в Германия важи 6 месеца, но това в случая не е от значение.
За информация: Застраховката за 1 месец струва(ше) около 150 Евро, за половин месец сьответно половината пари. Червените номера се вадят до датата, на която свьршва застраховката. Табелите на номерата струват около 30 Евро, някаде толкова идва и таксата в амт-а. Магистралните такси са около 50-60 Евро, в Австрия се кара задьлжително с винетка (7 дневната е 8 Евро). В Хьрватска се кара задьлжително на фарове, а мисля че от 1.05 е задьлжително да се носи една от тия смешни предупредителни жилетки като на куките или на мангалите дето чистят :)

Тема Re: какво ми трябва за внос на кола?нови [re: Sombul]  
Автор krava_i_pile (?!?)
Публикувано21.04.05 21:50

мерси много :)
ще питам пак :) като наближи времето :)

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.