|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
1.6 EFi - що е то?
|
|
Автор |
pojken () |
Публикувано | 30.03.05 20:43 |
|
Поздрави на всички от един новорегистрирал се и потенциален кандидат-фордфен!
Въпросът ми е за гореспоменатия 16-клапанов мотор 90 ps, срещащ се на ескорт'93. Първо, какво значи това EFi и каква е разликата му с CFI например и с останалите видове двигатели? Как е с разхода, поддръжката и какви са му типичните проблеми?
Не съм карал форд досега, а пък ми се отвори оферта за кола с такъв мотор и събирам инфо
P.S. не разбрах защо е забранено на нерегистрирани да пишат в клуба, понякога е малко неудобно това?
| |
|
Накратко - EFi = Electronic Fuel Injection, CFI = Central Fuel Injection
EFi - "пълна" инжекция, CFI - моно инжекция
Колкото до регистрацията - въведена е за да не се пишат глупости на поразия :)
Ford Fiesta 1,1i, 91г.
| |
Тема
|
Re: 1.6 EFi - що е то?
[re: pojken]
|
|
Автор |
Disc (Ford Rider) |
Публикувано | 30.03.05 23:15 |
|
Бих те посъветвал в случай ако купиш колата да ползваш 5W30 масло, без оглед на производителя (сигурно си имаш фаворит). Масло с такъв вискозитет "лекува" успешно типичният проблем при тази серия двигатели - "залепващи клапани". По-горе написаното сигурно звучи стряскащо, но не е така, спокойно. Проблема е налице само при студен двигател и мноооого рядко след като загрее.
Успех!
Orion 1,4 8V >1.8T 16V
| |
Тема
|
[re: Disc]
|
|
Автор |
pojken () |
Публикувано | 30.03.05 23:42 |
|
Ако знаете къде в нета мога да намеря някакъв service manual, каталог или нещо този род за по-подробно инфо, би било полезно в случая. Мерси за отговорите!
| |
Тема
|
"Залепващи клапани" - ...
[re: Disc]
|
|
Автор |
pojken () |
Публикувано | 30.03.05 23:44 |
|
...В какво се изразява проблема по-точно?
| |
Тема
|
Re: "Залепващи клапани" - ...
|
|
Автор |
Disc (Ford Rider) |
Публикувано | 30.03.05 23:53 |
|
Иiмам и service manual:
http://store1.data.bg/tco/ford/Haynes%20manuals/
Избери си модела и годината и сваляй!
Orion 1,4 8V >1.8T 16V
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_Dell (1.6 16v EFI) |
Публикувано | 01.04.05 16:50 |
|
Привет,
за разхода..на книга не е много зле, принципно също, 9.1 за градско, 5.7 при 90 и 6.9 при 120 но май зависи само от състоянието на двигателя. Поддръжката...не по различна от останалите,ако не те плашат всякаквите датчици по електрониката, които не са много за обичане. Аз лично съм доволен,не че съм кой знае какъв спец, но динамиката е доста добра, на разход също се държи. друго...общо не се сещам.....
| |
Тема
|
[re: _Dell]
|
|
Автор |
NlKJAMa () |
Публикувано | 01.04.05 17:07 |
|
Не точно евтина подръжката, но като за двувалов двигател е нормална. Просто има 3 ролки а не 1 както на нормалните двигатели така че при смяна се сменят 2 повече т.е. още около 80 лева на 100 000 километра. Иначе масла и филтри нещата са си нормални.
| |
Тема
|
един странен факт...
|
|
Автор |
pojken () |
Публикувано | 04.04.05 20:18 |
|
Оказа се че двигателят на колата, за която говорим е без сериен номер - в талона (а и в другите документи - гражданска отг, данъчна бележка...) има само номер на рама?!!! Какво ще кажете по въпроса?
| |
Тема
|
нямаш проблем
|
|
Автор |
Щ-3O4 (Щука) |
Публикувано | 04.04.05 21:15 |
|
В много талони на мястото на номер на двигателя вече пише "Без номер". Това става като в КАТ не могат да открият номера.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|