|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Какъв ЕСКОРТ ?
|
|
Автор |
Ceдмия (засега) |
Публикувано | 10.03.05 18:21 |
|
Здравейте колеги,
към края на месеца клуба може да се увеличи с още един член. Търси се ескорт до 4500 лева. Това е тавана. Та ме глождят разни въпроси.
Според мен важно е да не надвишава 100 коня, за да не се плащат излишни данъци. Мисля си че е най добре да се търси нещо което да е с максимално екстри за тези пари. Единственото за което се колебая от екстрите е климатика. Да го има ли или не ? Също така няма единно мнение дизел или бензин. Очаква се да има пробег на година не повече от 15 000 км.
Ще се радвам да чуя и вашите мнения.
=====
| |
|
Купуваш си един Ескорт 1,8 16V 105 к. с. '92-'93 г. за 3500 лв с всички екстри и през следващ 10 години с останалите пари си плащаш данъка :-)
| |
Тема
|
Re: Какъв ЕСКОРТ ?
[re: Ceдмия]
|
|
Автор |
brock (Mondeo 1.6 16V) |
Публикувано | 11.03.05 10:09 |
|
Аз откакто карам кола с климатик съм на мнението, че това си е задължителна екстра. Да не казваме, че следващата ми кола ще трябва да е с климатроник - а не само да връткаш разни копчета и ту е студено, ту топло 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_Dell (1.6 16v EFI) |
Публикувано | 11.03.05 13:08 |
|
Хмм, може би е по-добре 1.6 EFI пак 16v.Има по-малък разход от 1.8,конете не изостават - 90, и не отстъпва по динамика (освен на дълги разстояния естесвено). Климатик....амиии формулата е удобство - разход, но надали ти казвам нещо ново. Аз нямам, и не съм умрял от студ, макар че наистина зимата 5-6 мин. мръзна докато се стопли.И потърси нещо към 93-94, (МК6).
| |
Тема
|
[re: _Dell]
|
|
Автор |
brock (Mondeo 1.6 16V) |
Публикувано | 11.03.05 14:25 |
|
Климатикът, няма нищо общо с топлото през зимата
Когато пукнеш от жега през лятото - тогава ще разбереш що за птица е това 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
fo fen (непознат) |
Публикувано | 11.03.05 14:42 |
|
Помисли си за какво можеш по-лесно да направиш компромис. Наистина за 1.816V данъка е по-голям,но пък разликата във вървенето /особено ускорението/ в сравнение с 1.616V е много голяма, по точно нямат нищо общо
| |
|
И това е верно, но 1.6 16V - 90 коня определено не е слаб мотор за ескорт. За мондео може би идва слабичък. Въпрос вече и на лични предпочитания. Моята таратайка е комби което е 70 кила по-тежка от нормален ескорт и не ми се налага да ръчкам скоростите постоянно за да постигна добро ускорение. Другата гледна точка е че колкото повече толкова по-добре и като се погледнат сумарто разходите за подръжка на колата за 1 година двойният данък за 1.8 двигателя не е някакъв особен процент а се предполага че големия двигател е с повече ресурс.
Климатика е хубаво нещо, но и той си има цената. Веднъж като разход и втори път за неговата подръжка и трети път в цената на колата която се купува. На 10 годишна кола се предполага че все ще изтърва от някъде фреон и ще се налагат ремонти и дозареждане.
В крайна сметка мисля че е по-добре да се вземе кола в добро състояние а после да се гледа 1.6 или 1.8 е двигател със или без климатик.
| |
Тема
|
[re: NlKJAMa]
|
|
Автор |
brock (Mondeo 1.6 16V) |
Публикувано | 11.03.05 17:53 |
|
Не съм съгласен. То на 10 годишна кола и мотора може да съска отнякъде и масло да тече. Кат я взимаш пускаш лимата и ако работи - ок. Дозареждането с фреон е 30лв. /миналата година го правих/. Разхода на бензин се качва с 1литър на сто или 1,30лева, но не се потиш кат ****
Но това може да го оцени човек, едва след като е имал кола с климатик /лично мое мнение, подкрепено от практиката/
Редактирано от brock на 11.03.05 17:55.
| |
Тема
|
[re: brock]
|
|
Автор |
mir4o_1.8d (Orion 1.8d Ghia) |
Публикувано | 11.03.05 19:00 |
|
Ми начи доста често не е само литър...а и 16v не се кара с 92Н та да е 1,30... . Забравили сте да кажете, че при работещ климатик и доста кончета си заминават та....сещате се кво става с ускорението...
и накрая ресурса на двигателя не е по голям на 1,8 от на 1,6 заради обема.
Така се получава обикновенно (по голям двигател по голям ресурс) защото по големите двигатели са по бавно оборотни...което за 1.8 16v неважи.... М/у другото според мен не си заслужава големия данък само заради 5 коня над чертата...ако ще е над поне да с 15-20.... , ама няма да е ескорт за 4500
| |
Тема
|
[re: brock]
|
|
Автор |
_Dell (1.6 16v EFI) |
Публикувано | 11.03.05 19:46 |
|
Е аз само коментар за себе си бре.Не за топлото, ама да ти кажа не ми е голям проблем лятото....В смисъл не е за умиране нешо.....
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|