Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:46 14.07.25 
Автомобили
   >> Ford
*Кратък преглед

Тема Щракане и почукваненови  
Автор kadiev (Инж.)
Публикувано22.02.05 13:41

От известно време насам когато въртя волана по посока на часовниквата стрелка се чува и усеща едно прещракване долу горе през оборот. С теченоето на времето този ефект се засилва. Миналия ден накарах един познат да върти волана, а си сложих ръката на рейката, но там не усещам нищо нередно. Другия ефект който се наблюдава като мина през някоя неравност по пътя се усеща(по-скоро се чува) почукване във волана. Първо си мислих че се е разбило нещо по окачването, но ходих в един сервиз и ми казаха че всичко си е наред.

Очаквам някакви съвети как мога да разбера от къде идва всичко това или поне сервиз (София) в който биха се изказали наистина компетентно (предпочитам първия вариант )

Фиеста 1.1 92г.

Който иска търси начини, който неиска търси причини!

Тема Re: Щракане и почукваненови [re: kadiev]  
Автор acj (fiesta addict)
Публикувано22.02.05 13:53

Най-вероятно е шарнира между рейката и кормилния прът. Той издава такива звуци. Цената в Мото Пфое преди три години беше 40 лева.

Ford Fiesta Si 16V - 1.6 SEFI DOHC

Тема Нещо подобнонови [re: acj]  
Автор kadiev (Инж.)
Публикувано22.02.05 14:00

Лятото по едно време ми стягаше волана. Един познат ми каза да си смажа въпросното каре. Аз понеже нямах грес и го залях с машинно масло и се оправи. Сега също си мисля че е от там. Това каренце е изложено на външни влияние и ме съмнява да не е попаднало някой боклук или пъда се има малко парченце откъснато от него и заради това да щрака!

Тема Re: Анджъкнови [re: kadiev]  
Автор acj (fiesta addict)
Публикувано22.02.05 14:16

за него говоря и аз, наистина със смазване се оправя звука, но самия факт че го има, говори че се е поразбило.

Ford Fiesta Si 16V - 1.6 SEFI DOHC

Тема Ще го сменямнови [re: acj]  
Автор kadiev (Инж.)
Публикувано22.02.05 14:27

Ще купя едно такова каре до края на седмицата и почивните дни ще пробвам да го сменя. Дано е от него, да не е от рейката!

Тема Re: Щракане и почукване [re: kadiev]  
Автор brock (Mondeo 1.6 16V)
Публикувано22.02.05 15:37

А дали случайно не може да е от лостчето за мигачите.

Тема Re: Щракане и почукваненови [re: kadiev]  
Автор S@sel@ ()
Публикувано22.02.05 17:57

При мен бяха почти същите симптоми. Оказа се каре на кормилната рейка. 48 лв от МП. 20лв за смяната.

Фиеста 1.1 i `94
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.