Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:22 14.07.25 
Автомобили
   >> Ford
*Кратък преглед

Тема Въпрос за Ford Focusнови  
Автор kalitar (непознат )
Публикувано17.02.05 16:22

Здравейте,

Наскоро се сдобих с Форд Фокус, 1999. Колата е в доста добро техническо състояние и има само един малък проблем.
При рязко настъпване на газ педала оборотите падат за половин секунда, след което почват нормално да нарастват. Когато е на скорост и натисна рязко газ, придърпва.
Бихте ли дали идеи от какво може да е това. Аз си мислех че може да е от замърсен въздушен филтър - смених го с нов, но не помага.

Благодаря

Тема Re: Въпрос за Ford Focusнови [re: kalitar]  
Автор DiscМодератор (Ford Rider)
Публикувано17.02.05 21:53

Явно Форд все още не могат да се преборят с този проблем! Същият проблем съществува при 50% (по мой наблюдения) от Фордовете, включително и на моят. Ка се лекува това: всеки път е различно, при мен все още не съм му намерил цаката. Някои сменят MAF, други MAP, трети потенциометър на дроселовата клапа...
Незнам какво точно да ти отговоря, съжалявам за което.
Успех!

Orion 1,4 8V >1.8T 16V

Тема Re: Въпрос за Ford Focusнови [re: Disc]  
Автор AstraGT (ентусиаст)
Публикувано18.02.05 08:45

А възможно ли е да е от горивен филтър или нещо по запалването (свещи...) !?

При мен за моя радост го няма това явление, но преди да взема Мондеото гледах един Eскорт 1.8i 16V (zetec) при него беше точно така както описва колегата.

Редактирано от AstraGT на 18.02.05 08:47.

Тема Re: Въпрос за Ford Focusнови [re: AstraGT]  
Автор Loop (непознат )
Публикувано18.02.05 10:25

Най-вероятно проблемът идва от така наречения МАФ сензор или дебитомер. Поне при мен проблемът беше същия, а решението - смяната на този сензор с нов (Мондео '96, 2.0 бензин) от Мото Пфое , приблизителна цена около 220 лв. Но преди него смених също свещи и кабели. Най-добрия съвет, който мога да ти дам е да отидеш в сервиза на Дунев-Мотор спорт. Там имат доста добра диагностична апаратура за инжекциони и със сигурност ще ти разрешат проблема.

Тема Те явно Fordнови [re: Disc]  
Автор diesel power (добра нафта)
Публикувано18.02.05 10:43

все още не могат да се оправят и с проблемите със скоростните кутии, те май Ford още не могат да се справят и с... Абе те май Ford все още не могат да се преборят с много работи.

Тема МАФнови [re: Loop]  
Автор brock (Mondeo 1.6 16V)
Публикувано18.02.05 11:39

Преди да смениш МАФ сензора - пробвай да го почистиш. Понякога по него се налепват кви ли не гадости и той започва да работи не както трябва.

Тема :))) явно са повече от 50 %нови [re: kalitar]  
Автор la4o (FORD USER)
Публикувано18.02.05 11:47

Аз съм с Мондео 1,8 16V Zetek... след безуспешното разпитване наляво надясно, питах в МФ... трима майстори казаха "...мииии така е" От тогава и аз се отказах да питам!

Поздрави,
la4o

Ford Mondeo - 1,8 16V

Тема Re: Въпрос за Ford Focus [re: Disc]  
Автор alexbg67 (Black Hole)
Публикувано18.02.05 22:25

На моя таратайчо дроселът е леееко отворен над фабричното, колкото да държи малко по-стабилни об. на газ. На бензин не се замисля и за миг при настъпване. В студовете си пали нормално. Разходът не е променен.

Всичко, от което се нуждаем е Цунами!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.