|
Тема
|
Фиеста Vs Сайченто
|
|
Автор |
lvaylo Popov (F-I-B) |
Публикувано | 30.01.05 22:39 |
|
Здравейте искам да разбера какво е вашето мнение относно този спор кой вариант е по - оптимален и по - добър като избор, но тука става въпрос за чисто нов автомобил от двете марки от един и същи клас пак повтарям чисто нов. Най вече ме интересува вашето професионално мнение по въпроса относно кой вариант е по - добар като избор, коя кола стои по - добре технически, коя е по здрава по - устойчива, коя би могла да създаде повече проблеми, коя е по икономична в града, извън населено място както и смесен разход. И на последно място нещо много важно коя кола е с по - лесна подръжка и с по - евтина също така. Благодаря Ви предварително очаквам вашето мнение по въпроса. Дано ми помогнете положително. Довиждане.
| |
|
ако ще е нова отивай гледай ги двете и на която ти трепне сърцето вземай.един + само фиестата ще я продадеш по лесно някой ден.и на по добра цена.
| |
|
в допълнение на колегата - поддръжката май зависи само от сервиза...нали ще е гаранционна...та ако много те интересува - огледай им ценовата листа.
Аз поне стоя далеч от фирмени сервизи (с малки изключения). Ама и колата ми е над 10г и цените хич не са ми по джоба
| |
|
всеки избира сам- по мерак.
Аз бих си взел фиестичката, но... Влез вътре и виж в коя ти е по- комфортно. Съгласен съм, че фиестата после е по- продаваема. Частите по принцип са евтини.
ПС Един майтап- на фиат им ръждясват дори кламерите по рекламните брушури.
Фиеста 1.1 i `94
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
| |
|
Здравейте благодаря Ви за препоръките всичко това вече го направих и се оказа, че наистина по предпочитания вариант е фиестатапонеже като е купя получавам всичко необходимо от нея като за базов модел тъй като тука става въпрос за фиеста старт и остава само да и сложа едно централно заключване комбинирано с аларма отделно като това ще ми го напарвят в сервиза на форд тъй като той е оторизиран и се занимава с такива неща както и едно радио CD с две тонкулони на съответнити имместа от двете страни на предните врати и толкоз. Тя колата си има радио окабеляване с антена. Единствено от което имам нужда е описаното по горе което няма да го поръчам като допълнителна опция понеже ще ми излезе голям масрав на джоба и то наистина много голям ми тях ще си ги сложа отделно като допълнение, но след като купя колата. Тъй като ако го поръчам серийно като допълнителна опция е много по - скъпо. А и така по този начин ще спестя и някой лев макар, че пак ще ми го слагат специализирани лица от сервиза на Форд. От друга страна пък колата е с по -големи размери по - удобна е и по - широка така, че макар, че тука ще се дадат някой лев повече за фиестата все пак си заслужава в сравнение с Фиата, при който просто нямам думи понеже той се оказа, че няма даже и серийно AIR BAG от страната на шофьора тоз, който излиза от кормилната уредба. А същия се поръчва, но само като допълнителна опция във Фиат и става една мале мила като ги сложа и другите работи там така, че направо не ми се говори. Все пак не съм за 1000 лева, а и тука говорим и за чисто нов автомобил.
Изключение прави обаче новата Панда във Фиат, която просто по нищо не се отличаваот Фиестатаи и ена почти същата цена даже малко и по - евтина е тя, но при нея е няма тая простутия както при Сайчентото AIR BAG-A да е само поръчково. При нея тои си върви серийно на същата цена, на пак само с един от страната на шофьора. И тук вече и двата автомобила са абсолютно равни и по - големина и по - широчина и по -удобство в купето но интериора. Сега друг е въпроса, че Фиат Панда е избраха за автомобил на годината. Ак някой може да се изкаже по този въпрос и да даде своето компетентно мнение вече между Фиеста Vs Панда нека ми пише ще бъда много благодарен а пък от мен почерпката.
| |
|
по принцип форд и фиат не са едни от най-надеждните автомобили, но мисля че форд са по-добри. когато питах един приятел -всепризнат майстор по мерцедесите за фиат уно( това преди да си купя фиестата) той ми отговори: ' италианските коли са боклуци' .при това в стила на комичното му отговорих :'и ферари?!' ,а тоЙ :'ами купи си ферари тогава'
това че пандата стана автомобил номер1 на европа за 2004 не означава че е по-добър от фиестата. фиат типо взе същия приз '89, но ако го сравняваме с ескорт (след '90) е нищо, не съм чувал да има спортни версии например.
и без това на тези конкурси се гледат мн работи- цена,функционалност, трябва да е изминала по-малко от 1 год от премиерата на автомобила( а настоящата версия на фиеста е от 2002 ,ако не се лъжа, което означава че не са преки конкуренти) и други особености,които за всеки са с различна степен на важност.
нещо много важно-ДИЗАЙНА! на фиестата е един от сполучливите( то форд винаги са имали страхотен дизайн, не го казвам защото съм притежател на фиеста) сред малкия клас. докато на панда !според мен! е изкючително 'убит'.
ами това е от мен.
и успех ж покупката ,ако не си я направил вече
| |
|
Благодаря Ви за помоща и оказаното съдействие. з си направих извода от разговорите и срещите в представителствата на Фиат и Форд за България както и от вошите мнения по този въпрос и от мненията на вашите колеги ако мога така да се изразя във форума на Фиат така, че съм си направил и съответните изводи на къде отиват нещата и за какво става въпрос най веруятно евентуално в бъдещ период. Така, че за повече информация можете да прочетет коментарите във форума на Фиат със същото заглавие на темата сомо, че заглавието е написано на латиница ако имате такова желание. Е ми тава е от мен и пак Ви благодаря за оказаното съдействие. Довиждане и всичко най - добро Ви пожелавам.
| |
|
|
|
|