|
Тема
|
Мигат ми предния фар и мигача :(
|
|
Автор |
krisrs (непознат
) |
Публикувано | 06.11.04 13:03 |
|
Мигат ми предния ляв фар и предния ляв мигач заедно. На къси ми свети мигача заедно с фара .. , ! Пробвах да видя каде може да се губи маса ама не6то не виждам ... :( някои да има някаква идея ....
Колата ми е Фиеста ХР 2 10х предварително :)
Редактирано от krisrs на 06.11.04 13:04.
| |
Тема
|
Re: Мигат ми предния фар и мигача :(
[re: krisrs]
|
|
Автор |
alexbg67 (~~~~~) |
Публикувано | 06.11.04 21:20 |
|
не съм много на Ти с тоците, но според мен да търсиш причината в масата е грешен ход. Та нали всички уреди и ел елементи ползват обща, тази на шасито? За мен това е "утечка", но от къде??? Нещо или при релетата куца, или +сов кабел те гъбарка...
Дано го откриеш!
Ford Rider
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Disc (Ford Rider) |
Публикувано | 07.11.04 01:01 |
|
Ихааааааааа XR2!!!
Както и да е...
Свали си ел. инсталацията от моята страница и напред:
Orion CLX '91 1,4 CFI
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ha! (Нерегистриран) |
Публикувано | 07.11.04 10:18 |
|
:-))) най-интересно-непредвидимото нещо на тоя свят за мен - това са тоците на стария ми любима кола. само да споделя, ако искаш си вади изводите :-)
при студено влажно време ( и студено и влажно) на фарове, при натиснати спирачки, ми изчезваше левия мигач ... оправи се след като увих с няколко метра изолирбанд фасунката на десния стоп....
човек трябва да е безупречен спрямо останалите - да не ги огъва по себе си
| |
Тема
|
[re: ha!]
|
|
Автор |
taly (новак) |
Публикувано | 07.11.04 20:37 |
|
Виж плюсовете на мигача и фара да не са се оголили някаде и да се опират а това че като се запали нещо друго гасне се дължи обикновенно на масата когато не е добре стегнаюта или има ръжда и когатосе натовари повече почва да пържи и нагара пречи още повече!
| |
|
Значи първото нещо, което трябва да се провери при симптома "Цвето музика" е добрата маса. Може и да не е от това, но практиката показва, че в 90% от случаите е така. Масата обикновено ти е с кафяв кабел.
Има лесен начин за проверка - вадиш фасунката заедно с крушката на фара, и с кабел подаваш маса директно от акумулатора на крушката /без да разкачаш нищо от фасунката и крушката/. Докато държиш така правиш пробата и ако всичко е ОК значи проблема е в масата на фара. Ако нищо не се променя, вадиш фасунката на мигача и правиш същите неща като при фара. Ако и тогава няма промяна, започваш да търсиш проблема на друго място. Вадиш си ел.схемата на колата и почваш да си блъскаш главата докато откриеш къде е проблема.
Та, лично моя съвет е - ПЪРВО проверка за дора маса и посли другите неща
| |
Тема
|
|
|
Автор |
nqkojN (непознат) |
Публикувано | 12.11.04 23:25 |
|
И аз имах подобен проблем - нямах ляв мигач, когато пусна всетлините. Бях махал акумулатора и после не бях закачил една от няколкото жици на минуса. Ама, докато я видя, що мигачи разглобих ... ;-))
| |
|
|
|
|