Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:40 17.07.25 
Автомобили
   >> Ford
*Кратък преглед

Тема Спирачни апарати за Фиестанови  
Автор Paola (потребителка:))
Публикувано23.08.04 17:48

Здравейте,
наскоро установих че спирачните ми апарати загряват, и по една случайност в мото пфое ги продават доста евтино- 34лв с ддс, аз си ги смених и сега колата спира перфектно. Не искам да им правя реклама, макар че така звучи но си струва.
paolla.net/gallery

Тема Re: Спирачни апарати за Фиестанови [re: Paola]  
Автор PhoneFen (Fiesta 1.1mi)
Публикувано24.08.04 14:41

Аз сменях задни накладки на любимата Фиеста и се разболях ! За милата "Каручка" има два вида задни накладки едните 34 лева другите 54 (говоря за истински маркови FERODO а не турски ментерлък) съответно с моя късмет познайте какво се падна .................?? Да, да 54 левовите които са по-малки като размер от 34 левовите ! Освен това едното ми цилиндърче сдаде багажа и се оказа ,че за Фиестата има 3 модела ! Айде на тях поне цената е еднаква 11,50 лева ! Добре ама като реших да го сменям псувах всичките инженери на Форд колкото глас имах! Как може за да смъкнеш цилиндърчето да се налага да сваляш всичко ! на такива места са сложили болтове ,че не е истина ! Сега вече и аз спирам :) Даже и ръчна имам :)) тъкмо трябва да минавам преглед :) хихи

Тема Re: Спирачни апарати за Фиестанови [re: PhoneFen]  
Автор orion91 (непознат )
Публикувано24.08.04 15:26

Аз съм на Орион, но предполагам че е същото. Преди време и аз бях решил да проверя задните накладки и доста блъсках с чука да свалям капака, накрая се отказах. По-късно разбрах че за да се свали трябва да се развие една гайка скрита под една заоблена капачка, която от своя страна пък не може да се свали без да се пробие или счупи и т.н. А относно загряването на спирачните апарати дано проблема да е решен със смяната им, но според мен най-вероятния проблем е че е изкривен спирачния диск, ако е така и той ще трябва да се смени. Иначе не виждам как могат да загреят.

Тема Що за цена е 34лв.? [re: Paola]  
Автор Radoy (Ford Sierra '92)
Публикувано25.08.04 14:42

Преди мислех да сменя единя спирачен апарат (дискови спирачки) и от Мото Пфое ми казаха просто и ясно - 600лв.
Ти какво точно смени за тези 34 лв.?

Тема Re: Що за цена е 34лв.?нови [re: Radoy]  
Автор Paola (потребителка:))
Публикувано27.08.04 15:19

Ми 34 лв е цената на един спирачен апарат преден за форд фиеста. Просто сега имат някакво намаление на някой части. Преди това същия апарат е бил 300 лв.. нов е.
СЕга се оправи и не загрява спирачните ми дискове, те са вентилирани ( защото е автоматиик според някои) са сменяни преди 2-3 хил. км, сега смених накладки и апарати, и ми обезвъздушиха предния спирачен кръг и ми смениха спирачната течност. Като се замисля колко пари давам за любиматса кола, понякога си мисля ( само когато давам парите), че за нея харча повече отколкото за мен.

Тема Добра промоция си намериланови [re: Paola]  
Автор Radoy (Ford Sierra '92)
Публикувано27.08.04 16:52

Като си помисля само, че кипих масло за скоростната кутия по 30лв. за литър.

Тема уточнениенови [re: Paola]  
Автор potrebitel (крем за сърце)
Публикувано27.08.04 22:39

предния спирачен кръг включва предно дясно и задно ляво колело:))))
а задния се състои от ляво предно и задно дясно колело:))))))

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.