Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:11 17.07.25 
Автомобили
   >> Ford
*Кратък преглед

Тема Колко харчат вашите Сиеринови  
Автор toon (непознат )
Публикувано24.08.04 18:05

Според вас колко е нормално да харчи Сиера от 1984, 2 л, карбуратор, защото моят разход по груби изчисления е около 16, че и повече на градско.

Тема Re: Колко харчат вашите Сиеринови [re: toon]  
Автор LaryM (непознат)
Публикувано25.08.04 08:29

Колега, аз взех моята с горе-долу такъв разход - затова никой не искаше да я купува.....
...та я взех почъи без пари....
След малко врътки по карбуратора разхода стана 10-11...
Е, не вдига 140, но като динамични характеристики няма проблем...

Тема Моята по-малко, но книгата казва друго [re: LaryM]  
Автор Radoy (Ford Sierra '92)
Публикувано25.08.04 14:23

По-книга дават на 2.0л карбуратор да гори около 10.5 градско. Моята е инжекцион (2000сс DOHC EFi) и гори около 8.5 смесено и 6.8 на екстремно дълги пътувания но отново с градски елементи.

Редактирано от Radoy на 25.08.04 14:26.

Тема Re: Колко харчат вашите Сиеринови [re: LaryM]  
Автор toon (непознат )
Публикувано25.08.04 15:11

Питам, защото един съсед е имал същата като моята, и ми каза, че щом започне да харчи по 16 литра няма опрявяне.
Понеже не ми се иска го вярвам, исках да чуя и други мнения. Още повече, че все още има таксита Сиери. Вярно е че са на газ, но никой няма да кара такси дори на газ, с кола, която харчи 16 л. бензин. Мисля скоро да я заведа при моя майстор и се надявам след това да е ОК

Тема ми много е 16/100, нонови [re: toon]  
Автор Щ-3O4Модератор (Щука)
Публикувано30.08.04 11:00

ако не ти харчи масло, значи нямаш проблем с цилиндрите и разхода подлежи на оправяне. Най-просто виж си типа на карбуратора и в сайта на Сиерата съм дал типовете карбуратори и винтчетата им за настройка. Може да намалиш горивото. Но преди това е хубаво да продухаш изцяло карбуратора, дори да сипеш в карбуратора при свален въздушен филтър директно малко от промиващата течност за карбуратори и да исфорсираш. също така и въздушният филтър провери. Та регулирането по карбуратора се прави като първо се действа с въздуха, после с горивния жигльор. Завиваш ги последователно помалко докато постигнеш стабилна работа на празен ход при минимално количество гориво.
И незнам как си засичал разхода. В града да го засичаш-просто няма смисъл-той е случайна величина. Най-достоверни резултати се получават на дълъг път извънгледско. Ако този разход ти е в норма-примерно под 8/100, всичко е наред.
Провери си и свещите, налягането в гумите.
А разхода също така зависи и от общото състояние на ходовата част на автомобила, така, че-споко и умната :-)

Моята харчи зимата 12-13 градско, лятото 10 градско, извънградско до 7.8 в зависимост от работата на климатика. Компресията ми е добре, анализа на изходящите газове също е много добър, така, че нямам никакви притеснения.

Успех.

SIERRA 1.8 Ghia, CVH

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.