Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:27 02.11.25 
Автомобили
   >> Ford
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема диагностиканови  
Автор kadiev (Инж.)
Публикувано10.05.04 10:25

В петък си развих свещите на фиестичката и забелязах, че са с черен нагар. От доста време ми прави впечатление, че като подам рязко газ на асфалта остава малко черно петно от сажди(не е масло - направих теста с вестника).
Явно нещо не е наред в запалителната система, казват било обогатена горивна смес. Къде в София мога да ида да ми направят една диагностика, и да ми кажата какъв ремонт или настройки трябва да се направят? Но всичко това да е на приемливи цени и майсторите да си разбират от работата, че ми е дошло до гуша от аматьори-разбирачи!!!

Fiesta 1.1 карбуратор 92 год.

Който иска търси начини, който неиска търси причини!

Тема Re: диагностиканови [re: kadiev]  
Автор kEFi (...)
Публикувано10.05.04 12:38

...Мото Пфое или Дунев...

Тема Re: диагностиканови [re: kEFi]  
Автор kadiev (Инж.)
Публикувано10.05.04 13:15

и от други източници разбрах, че при дунев е добре да се отиде!!! Но за Мото-Пфое нескам и да чувам.
Благодаря за съвета

Тема диагностика=>нови [re: kadiev]  
Автор brock (Mondeo 1.6 16V)
Публикувано10.05.04 14:16

В сервиза на СБА по пътя към панчарево, след карулката на околовръстното на около 500-1000 метра от дясната страна

Тема Re: диагностика [re: kadiev]  
Автор Tanuco (.....)
Публикувано10.05.04 18:29

Дунев Моторспорт, сервизът се намира на 4-ти км, при комплекс Червено знаме.
За цени-Не са от най-евтините сервизи,но поне работят качествено.
За майстори-Определено си разбират от работата, но трябва да им висиш на главата, за да не се помотват.
Конкретно за диагностиката са много добри.

Тема Не помогнанови [re: kadiev]  
Автор kadiev (Инж.)
Публикувано17.05.04 10:07

Както ми препоръчаха всички отидох в сервиза на Дунев! Правиха диагностика около час! Пича който се занимава каза че съм имал бензин в маслото, който се получавал при градско каране на незагрял двигател! Но аз не карам чак толкова градско!!! Бута нещо по карбуратора, но като го питах смутолеви нещо и нам ен така не ми и стана ясно к'во направи.
Препоръча ми да си сменя маслото, щото било "тънко" и заради това можело да влиза бензин в маслото. Така и направих смених си маслото с също така препоръчано от няколко "разбирачи" масло. Човека който ми сменя маслото каза че ну му миришело на бензин в маслото, което ме наведе на съмнения.
Още на следващия ден положението си беше по старому - черни свещи с нагар, сажди от аспуха. Карам вече 4-5 дни след диагностика но промяна към по-добро няма!!!!!
Какво мога да направя по-въпроса? Тя и така си върви колата, гори си почти нормално, но все пак този проблем ме притеснява!!!
Или в сервиза на Дунев пак е пълно с "разбирачи", или трябва да се направи някакъв друг ремонт или настройки? Знам ли и аз????

Тема Ако проблема ти е единствено...нови [re: kadiev]  
Автор kEFi (...)
Публикувано17.05.04 10:39

черните сажди, то вероятните причини може да са (като начало):
1. Калпав бензин
2. Замърсен въздушен филтър
3. Лоши кабели на свещи
4. Лоши свещи
5. Недобра центровка на запалването
6. МАП сензор
7. Ламбда сонда
8. Запушен катализатор
9. Замърсен горивен филтър.....
...незнам какъв ти е двигателя, запалването, също и не си казал какво са констатирали при диагностиката - състояние на електрониката и датчици/сензори...

Тема Re: Ако проблема ти е единствено...нови [re: kEFi]  
Автор kadiev (Инж.)
Публикувано17.05.04 10:56

колицата ми е Фиеста 1.1 карбуратор 92 г.

Констатацията от диагностиката беше следната: "Бензин в маслото, което води до повече бензин в горивната смес, което води до непълно изгаряне"

1. Бензин съм зареждал от много места(OMV, Petrol, Витито) но ефект на подобряване не се наблюдава
2. Въздушния филтър го смених на 05.05.2004 - но не и от това.
3. На диагностиката мериха кабелите на сжещите и казаха, че са в отлично здраве
4. Свещите са Champion едно електродни на 5000 км, старите бяха Beru четири електродни но и те бяха с нагар.
5. Виж за центровката нищо не знам и мен ме съмнява!!!!
6. МАП сензор ????
7. Ламбда сонад нямам понеже фиестата е с карбуратор
8. Катализатор нямам - така я купих
9. Горивния фитър ако е замърсен сте има загуба на мощност и т.н., което при мен не се наблюдава.

Това е което мога да кажа....

Тема за констатациите от диагностиката...нови [re: kadiev]  
Автор Щ-3O4Модератор (Щука)
Публикувано17.05.04 11:30

Значи констатацията според мен е частично вярна:
"Бензин в маслото, което води до повече бензин в горивната смес, което води до непълно изгаряне"

Няма па-вече бензин в горивната смес! Има непълно изгаряне!
Причините?
Не е лошо
1. да си замериш компресията,
2.да провериш вакумния регулатор-т.е. ъгъла на изпреварването
3.СО -то в изходящите газове
4. оборотите на празен ход

И по метода на елиминирането....
Това е засега от мен.

П.П. Сажди се получават от преобогатена смес (трябва да се увеличи въздуха), от лошо смесване , ОТ НИСКА ТЕМПЕРАТУРА на горенето, от непълно изгаряне (искрата се подава късно).

SIERRA 1.8 Ghia, CVH

Тема Re: за констатациите от диагностиката...нови [re: Щ-3O4]  
Автор kadiev (Инж.)
Публикувано17.05.04 11:57

по т.1 и т.2 наистина нямам наблюдения. Къде мога да отида да ми ги погледнат тези неща? И сам бих си ги направил но нямам подходящите инструменти и достатъчно опит. Пак ли при Дунев да отида?
По т.3 - когато бях на диагностиката компютъра показа следното: CO -то в изгорелите газове е три пъти по-малко когато от карбуратора се махне целия пластмасов капак с филтъра
По т.4 - когато бях в сервиза питах момчета за оборотите на празен ход и то каза че са добре. Двигателя работи стабилно на 800-1000 об/мин. на празен ход (поне така показва обортомера и компютъра на диагностката)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.