|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Банана ми съхне
|
|
Автор |
savi_9O (ентусиаст) |
Публикувано | 13.01.11 19:01 |
|
От както го прибрах в къщи банана започна да съхне по краищата на листата, на какво може да се дължи това и как да му помогна?
Втора зима стои на това място но миналата зима не съхнеше. Сега хем бавно му растат нови листа хем долните съхнат.....
| |
Тема
|
Re: Банана ми съхне
[re: savi_9O]
|
|
Автор |
din63 (новак) |
Публикувано | 13.01.11 21:39 |
|
Така си е през зимата. Банана не обича много зимата. Не уточняваш къде държиш растението. Добре ще е на много светло, дори слънчево и най-важното на много топло. Внимавай с водата - пестеливо !
| |
Тема
|
[re: din63]
|
|
Автор |
bigg_red (мног як) |
Публикувано | 13.01.11 23:25 |
|
Oросявай два три пъти на ден обилно !!!
Привет
| |
|
Ами не стои много на светло но няма друго място, на топло е, умерено поливам, ще го пръскам по редовно с вода и дано издържи до лятото за да го изкарам на вънка, а е толкова голям и хубав...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
savi_9O (ентусиаст) |
Публикувано | 05.02.11 18:41 |
|
Още по лошо..... новото листо което излиза от средата на банана е цялото в черни петна и стои доста спарушено.....
Имам и едно малко бананче в саксия и неговото листо също е така на черни петна изсъхнали като че ли....
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 05.02.11 20:34 |
|
Ох! Хванала ги е някоя болест.
| |
Тема
|
[re: Гинec]
|
|
Автор |
savi_9O (ентусиаст) |
Публикувано | 06.02.11 16:55 |
|
Какво да правя, помагайте...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 06.02.11 16:59 |
|
Дано Киро се появи да каже нещо. Той отглежда банани.
| |
Тема
|
[re: Гинec]
|
|
Автор |
savi_9O (ентусиаст) |
Публикувано | 06.02.11 17:00 |
|
Дано, че не знам какво да правя. Мога да го снимам ако трябва.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
3aнrиeв (непознат
) |
Публикувано | 06.02.11 20:17 |
|
Преди години и аз имах бананова палма, както всъщност се казва това растение. Разболя се горе долу по същия начин, когато го внесох в къщи през зимата и след дълго боледуване се спомина сиреч изсъхна. Тогава обаче не бях и чувал за съществуването на "АКАРИ" които представляват миниатюрни паячета /виждат се само с микроскоп/. Та тези паячета пият сока на младите листа и пъпките преди да цъфнат /ако растението цъфти/ и като ги надупчат здраво листата изсъхват. Между другото ако е на открито тези акари имат естествени хишници които ги контролират като бройка. Затова проблема се изостря когато растението е в затворено помещение.
Мога да дам следния съвет. Отиди в някой хипермаркет и си купи готов разтвор на препарат от тия с пръскалката но да пише че е против акари тъй като акарите са паяци, а не насекоми /въшки/ и отровата за тях е различна. Такъв препарат струва около 5 лева. След това напръскай обилно листата както пише в описанието и ако това са акари и препарата не е менте ще даде резултат. Така де, ако не помогне, поне няма да навреди.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|