|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Пауловния
|
|
| Автор |
bigg_red (мног як) |
| Публикувано | 14.12.09 17:58 |
|
|
Здравейте
Пауловния Елонгата - Paulownia Elongata / Изумруденото дърво/
От това бързорастящо дърво има засадено насъждение
от 10 000 броики в района гр.Димово Видинско.
Някои да е минавал покрай него
и да сподели видяното моля !!!
Привет
| |
|
|
|
Аз съм минавал през Димово, но не съм забелязал нищо... Явно насажденията не са някъде край пътя, или просто не съм ги видял...
| |
|
|
|
A някои има ли опит със
засаждането и отглеждането
на това чудо
Растяло с чудовищни темпове разправят.....................
| |
|
|
|
Ако якой знае дали е студоустойчиво , и от къде се закупува и аз искам .Дръвчетата са много красиви .
| |
|
|
|
Вижте тук:
Пише, че доставят и единични бройки за озеленяване.
Иначе, щом расте на открито, явно е студоустойчиво...
Сега намерих инфо - издържа до - 26°С, расте на слънце, внимавайте, пише, че е силно ИНВАЗИВНО - т.е. разпространява се бързо от семена и завладява съседни терени и т.н. ...
| |
|
|
|
Аз знам Студоустойчива е, издържа на много ниски температури. Опит точно нямам, моята е тазгодишна, ще споделя напролет. Лятото я купих за 7 лв от но в момента гледам че нямат.
| |
|
|
|
Колко порасна през лятото??????
| |
|
|
|
Ами като я взех беше около 15-тина см, сега е около 40, не е толкова скорострелна както се описва, но може би защото е в саксия. Напролет ще я засадя в земята па да видим как ще е....
| |
|
|
|
Миналата година си купих м юни 2бр засадих ги , не мръднаха в продължение на два месеца после умряха. Купих ги от разсадника в Нови Искър. Вече не смея да купувам. Има вероятност вината да е моя. Не бяха най-поливаните от мен растения, а май искали повече вода.
"По-умния винаги отстъпва" -
Това обяснява господството на глупостта в света."
| |
|
|
|
Ако джеисан стеитам играеше филмат штеше да е шес плюс а, сега четири муе много.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|