Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:09 03.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Тия Банани ме изумяват!нови  
Автор KиpoАдминистратор ( )
Публикувано07.09.09 23:21

Преди точно две седмици си взех един, висок 15 см, с 6 листа.Веднага го преприсадих в по-голяма саксийка, полях, наторих, изнесох на жегата и сега, след 2 седмици е изкарал два листа и половина(последният е още малък, на фунийка в предпоследния), като височината(мерена от перпендикуляра на най-високия лист без да го изправям) до почвата е почти 30 см! Расте наистина с изумителна бързина, жалко, че не съм си взел такова нещо по-рано. Има недостатък- листата му са наистина доста чувствителни на вятър, но ще ги садя на завет, когато ги вадя на открито напролет.
Нямам представа дали и каква декоративна стойност ще имат като големи, но това растение ми е новата голяма любов

Тема Re: Тия Банани ме изумяват!нови [re: Kиpo]  
Автор bigg_red (мног як)
Публикувано08.09.09 15:03

Хубави банана

Требе хале за гледане !!!

Привет !!!

Тема това, което ме кефи още повеченови [re: bigg_red]  
Публикувано08.09.09 21:03

са ПИЛЕНЦАТА(издънките) встрани, 4 на брой, които растат с не по-малка скорост!

Абе да го дотътрим до пролетта и ще го садя на открито на пясъка и жегата на село. Колкото порастне до есента, ще му готвя заместници за по-догодина. Виж, ако искам бананчета, може да инвестирам в мини-хале да прескочи една зима. Но като гледам описанията в нет-а 27-30 листа за да цъфне, със сигурност ще ги направи за 5-6 месеца топло полугодие със съответните грижи. Друго си е витално, бързорастящо растение, вместо някакви капризни палми с по 2 листа на година, дето, ако ги препикае кучето на комшията и заминават.

Редактирано от Kиpo на 08.09.09 21:12.

Тема Re: това, което ме кефи още повеченови [re: Kиpo]  
Автор guster_bo ()
Публикувано11.09.09 14:55

Хей, а аз от колко време искам да си взема банан...

Дали би могъл да дадеш евентуално 1 издънчица...?

Тема напролетнови [re: guster_bo]  
Публикувано12.09.09 19:04

Сега тия са още твърде малки. Зависи кога реша да го преприсаждам пак, дали ноември или март. И в двата случая, ще го изчистя от издънки(сега 4 на брой), които ще засадя отделно.
Освен това, имам в кофички още 3 много малки, дадени от една колежка, за които обаче нямам сигурност, че ще се хванат.
Освен това имам още един от друг вид, който ще взема другата седмица, но според тоя, който ми го даде, в момента е все още болен от присаждането)))

Тема Re: напролетнови [re: Kиpo]  
Автор savi_9O (ентусиаст)
Публикувано12.09.09 23:06

И аз да се намеся, купх си и аз едно дръвче така средно с 6,7 листа. Днеска го присадих че беше в доста малка саксийка, присъдих го в малко по голяма, да не е баш много голяма и откакто е у дома вече има едно листо порасло и второ напът. Бързо расте но досега го държах по на сенчесто, сега като го пресадих днес го изместих на по слънчев прозорец и незабравям всеки ден да пръскам листата.
Посъветвайте ме с някакви съвети отностно отглеждането, поливането и грижите.
Пресял съм го в подобна пръст на тази която беше в саксията. То не е точно пръст а нещо много леко и меко сато тор и слама жълтеникаво. Дано се захване с новата пръст, оставил съм му и старата при пресаждането, несъм я бутал, само допълних с новата около него и саксията. Новата и тя е тор мисля че ще му понесе. Сама си е огнила и си е станала на тор.

Тема "Садя"-нови [re: savi_9O]  
Публикувано12.09.09 23:11

садих.
"съдя"-"съдих"
Едва ли си магистрат.

Тема Re: Тия Банани ме изумяват!нови [re: Kиpo]  
Автор 4onkin (член)
Публикувано12.09.09 23:47

Бананите не са това което бяха. Става дума за плодовете. Не знам плодовете ли се изродиха или моят вкус, но такива вкусни банани каквито съм ял в моето детство не съм срещал от двадесет години.
Сави какво стана с твоят фамозен лимон? Оправи ли се или загина? Нищо не каза за него.

Колкото по-малко питаш, толкова по-малко те лъжат.

Тема Re: Тия Банани ме изумяват!нови [re: 4onkin]  
Автор savi_9O (ентусиаст)
Публикувано13.09.09 00:27

Ами лимона си е почти загинал, изсъхна целия въпреки денонощтните грижи

Останала е една зелена клонка с 2 листа и немърдат вече сумати време.
Дано поне то да тръгне но.... много ме е яд за лимона.
Беше такова голямо дърво с толкова много клони и листа, като си гледам снимките дето имам от преди и направо...
Защо така се случи и какво му стана неможах да си обесня, въпреки че са силни и издръжливи растения, такова голямо дърво, а изведнъж рухна. Сигорно пустите му червей са били причината които видях при пресяването, бяха много, хиляди червеи.
Незнам какво да го правя вече защото изгубих надежда за него.
Сега имам 3 мандаринки, може да са лимони или портокали, но ми приличат на мандаринки. Имат по 3 листенца вече.

Тема Re: ОФФ Савчоооооонови [re: savi_9O]  
Автор !!Фakличka!! (огън)
Публикувано13.09.09 14:13

присадих
присъдих
пресадих
пресаждането
Пресял
напът
несъм
???????

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.