| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Отдавна исках да направя това с ананаса 
 | 
 
 |  
| Автор | 
Kиpo  (homo pro se) |  
| Публикувано | 20.11.08 12:06 |  
             |  
           | 
            
           
  -Купих един, резнах го над половината и го засадих. Да видим какво ще излезе. Иначе е жив, но с много жален изглед- страничните листа са увехнали, а централните отгоре са над половината зелени, само краищата им са подсъхнали в различна степен. Някой има ли опит с това растение..?
 
  Редактирано от Kиpo на 20.11.08 12:56. 
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Отдсавна исках да направя това с ананаса 
[re: Kиpo]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Kaлoмaин (асобу) |  
| Публикувано | 20.11.08 12:19 |  
             |  
           | 
            
           
  Ако твоят оживее и аз ще пробвам.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  ще правя Палм Спрингс на село)
 Тъй и  тъй е 40 градуса 2-3 месеца през лятото последните години...готвя десант за напролет-финици, Трахикарпуса, дето  ми го доставиха преди 2 седмици(впрочем тръгна да расте, явно е в превъзходно здраве, младите листа тръгнаха да нарастват- личи по по-бледозеленото в основата, трябва да я пресадя и нея в по-голяма саксия), ананасът, ако се хване, ще туря и някаква Вашингтонска, макар, ч ене ги харесвам много.
   
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Отдавна исках да направя това с ананаса 
[re: Kиpo]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Last Roman (PRAEFECTUS URBI) |  
| Публикувано | 20.11.08 13:54 |  
             |  
           | 
            
           
  И моя беше жизнен, ама накрая умря.
  Queen's only
 
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: мъда 
[re: Kиpo]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Milenn (турист) |  
| Публикувано | 20.11.08 22:28 |  
             |  
           | 
            
           
  каква е идеята ? за нормален ананас (плод ) ли става въпрос?
 
 само съм виждал нивите в Доминикана, и знам, че живее 14-15 месеца, т.е. толкова е времето от засаждането му до брането му. после ги скубят целите, и ги засяват наново.  
 
 ( ама не съм съвсем сигурен :) жена ми е гражданка, и нейната информация не е съвсем достоверна . )
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Отдавна исках да направя това с ананаса 
[re: Last Roman]
 | 
 
 |  
| Автор | 
rade6ki (непознат
) |  
| Публикувано | 21.11.08 23:56 |  
             |  
           | 
            
           
  Аз съм опитвала с поне 10 АТАНАСА.Дано не те отчая,но започват да умират вътрешните листенца.Опитай съвсем лекичко да ги издърпаш и ще видиш.Дано твоят да оцелее.Гледах в някакъв руски сайт,че откъсват най-долните листа и под тях има коренчета,поле ги държат във вода,докато пораснат,но не съм пробвала.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Re: Отдавна исках да направя това с ананаса 
[re: rade6ki]
 | 
 
 |  
| Автор | 
bigg_red (мног як) |  
| Публикувано | 22.11.08 09:51 |  
             |  
           | 
            
           
  Всичко зависи от това дали е замразяван или не.
 Ако не е бил замразяван в хладилник докато
 си го купил ще стане красавец.
 Шанса не е много голям по принцип
 Обаче защо до половината си го отрязал и засял????
 Плода ще загниее в пръста
 Реже се само капака на плода дето е под листата и
 не по-дебел от 5-6 милиметра.
 Инак има гниене.
 
 Привет!!!
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Прав си, ама ананасите са много чувствителни на замразяване и веднага се скапват. За тях по-скоро не се използва замразяване, а облъчване с гама лъчи. Всеки хранителен продукт, който идва от чужбина се облъчва с гама лъчи.  Гама лъчите убиват всякакви бацили и гъбички по плода и по този начин го правят стерилен.  А заедно с бацилите, умират и клетките на самия плод. Е,... изглеждат като живи, но не са.  По същата причина и чесъна, който е внос от Китай не може да поникне, когато бъде засаден.  По същата причина не покълват и картофите за ядене, които биват облъчвани с гама лъчи, а след това се съхраняват до пролетта в специални хранилища. Така, че , както казваш - шанса не е много голям.
  
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     wie  разбихте всякакви мои детски илюзии... 
[re: mainata_vi_dir]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Kиpo  (homo pro se) |  
| Публикувано | 22.11.08 21:07 |  
             |  
           | 
            
           
 
 
   
           
  
             |   |  
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     не може да е бил замразен 
[re: bigg_red]
 | 
 
 |  
| Автор | 
Kиpo  (homo pro se) |  
| Публикувано | 22.11.08 21:10 |  
             |  
           | 
            
           
  дори само  на минус 1-2 и да са остахнали живи зелени листа- мое скромно мнение. Лозата, общо взето умерено растение, при минус 0,5 градуса категорично остава без листа.
 Камо ли един тропичен плод.
 Но ще видим.
 п.с.: Четох някъде навремето, че трябва да се резне наполовина. Воден точно от твоите съображение, го резнах не на 2-3 мм, но  доста над половината- на около сантиметър под листната част.
 
  Редактирано от Kиpo на 22.11.08 21:12. 
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |