|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Отдавна исках да направя това с ананаса
|
|
| Автор |
Kиpo (homo pro se) |
| Публикувано | 20.11.08 12:06 |
|
|
-Купих един, резнах го над половината и го засадих. Да видим какво ще излезе. Иначе е жив, но с много жален изглед- страничните листа са увехнали, а централните отгоре са над половината зелени, само краищата им са подсъхнали в различна степен. Някой има ли опит с това растение..?
Редактирано от Kиpo на 20.11.08 12:56.
| |
|
Тема
|
Re: Отдсавна исках да направя това с ананаса
[re: Kиpo]
|
|
| Автор |
Kaлoмaин (асобу) |
| Публикувано | 20.11.08 12:19 |
|
|
Ако твоят оживее и аз ще пробвам.
| |
|
|
|
ще правя Палм Спрингс на село)
Тъй и тъй е 40 градуса 2-3 месеца през лятото последните години...готвя десант за напролет-финици, Трахикарпуса, дето ми го доставиха преди 2 седмици(впрочем тръгна да расте, явно е в превъзходно здраве, младите листа тръгнаха да нарастват- личи по по-бледозеленото в основата, трябва да я пресадя и нея в по-голяма саксия), ананасът, ако се хване, ще туря и някаква Вашингтонска, макар, ч ене ги харесвам много.
| |
|
Тема
|
Re: Отдавна исках да направя това с ананаса
|
|
| Автор |
Last Roman (PRAEFECTUS URBI) |
| Публикувано | 20.11.08 13:54 |
|
|
И моя беше жизнен, ама накрая умря.
Queen's only
| |
|
Тема
|
Re: мъда
|
|
| Автор |
Milenn (турист) |
| Публикувано | 20.11.08 22:28 |
|
|
каква е идеята ? за нормален ананас (плод ) ли става въпрос?
само съм виждал нивите в Доминикана, и знам, че живее 14-15 месеца, т.е. толкова е времето от засаждането му до брането му. после ги скубят целите, и ги засяват наново.
( ама не съм съвсем сигурен :) жена ми е гражданка, и нейната информация не е съвсем достоверна . )
| |
|
Тема
|
[re: Last Roman]
|
|
| Автор |
rade6ki (непознат
) |
| Публикувано | 21.11.08 23:56 |
|
|
Аз съм опитвала с поне 10 АТАНАСА.Дано не те отчая,но започват да умират вътрешните листенца.Опитай съвсем лекичко да ги издърпаш и ще видиш.Дано твоят да оцелее.Гледах в някакъв руски сайт,че откъсват най-долните листа и под тях има коренчета,поле ги държат във вода,докато пораснат,но не съм пробвала.
| |
|
Тема
|
[re: rade6ki]
|
|
| Автор |
bigg_red (мног як) |
| Публикувано | 22.11.08 09:51 |
|
|
Всичко зависи от това дали е замразяван или не.
Ако не е бил замразяван в хладилник докато
си го купил ще стане красавец.
Шанса не е много голям по принцип
Обаче защо до половината си го отрязал и засял????
Плода ще загниее в пръста
Реже се само капака на плода дето е под листата и
не по-дебел от 5-6 милиметра.
Инак има гниене.
Привет!!!
| |
|
|
|
Прав си, ама ананасите са много чувствителни на замразяване и веднага се скапват. За тях по-скоро не се използва замразяване, а облъчване с гама лъчи. Всеки хранителен продукт, който идва от чужбина се облъчва с гама лъчи. Гама лъчите убиват всякакви бацили и гъбички по плода и по този начин го правят стерилен. А заедно с бацилите, умират и клетките на самия плод. Е,... изглеждат като живи, но не са. По същата причина и чесъна, който е внос от Китай не може да поникне, когато бъде засаден. По същата причина не покълват и картофите за ядене, които биват облъчвани с гама лъчи, а след това се съхраняват до пролетта в специални хранилища. Така, че , както казваш - шанса не е много голям.
| |
|
Тема
|
wie разбихте всякакви мои детски илюзии...
[re: mainata_vi_dir]
|
|
| Автор |
Kиpo (homo pro se) |
| Публикувано | 22.11.08 21:07 |
|
|
| |
|
Тема
|
не може да е бил замразен
[re: bigg_red]
|
|
| Автор |
Kиpo (homo pro se) |
| Публикувано | 22.11.08 21:10 |
|
|
дори само на минус 1-2 и да са остахнали живи зелени листа- мое скромно мнение. Лозата, общо взето умерено растение, при минус 0,5 градуса категорично остава без листа.
Камо ли един тропичен плод.
Но ще видим.
п.с.: Четох някъде навремето, че трябва да се резне наполовина. Воден точно от твоите съображение, го резнах не на 2-3 мм, но доста над половината- на около сантиметър под листната част.
Редактирано от Kиpo на 22.11.08 21:12.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|