Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:32 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Отдавна исках да направя това с ананаса  
Автор KиpoАдминистратор (homo pro se)
Публикувано20.11.08 12:06

-Купих един, резнах го над половината и го засадих. Да видим какво ще излезе. Иначе е жив, но с много жален изглед- страничните листа са увехнали, а централните отгоре са над половината зелени, само краищата им са подсъхнали в различна степен. Някой има ли опит с това растение..?

Редактирано от Kиpo на 20.11.08 12:56.

Тема Re: Отдсавна исках да направя това с ананасанови [re: Kиpo]  
Автор Kaлoмaин (асобу)
Публикувано20.11.08 12:19

Ако твоят оживее и аз ще пробвам.

Тема мъданови [re: Kaлoмaин]  
Публикувано20.11.08 13:05

ще правя Палм Спрингс на село)
Тъй и тъй е 40 градуса 2-3 месеца през лятото последните години...готвя десант за напролет-финици, Трахикарпуса, дето ми го доставиха преди 2 седмици(впрочем тръгна да расте, явно е в превъзходно здраве, младите листа тръгнаха да нарастват- личи по по-бледозеленото в основата, трябва да я пресадя и нея в по-голяма саксия), ананасът, ако се хване, ще туря и някаква Вашингтонска, макар, ч ене ги харесвам много.

Тема Re: Отдавна исках да направя това с ананасанови [re: Kиpo]  
Автор Last Roman (PRAEFECTUS URBI)
Публикувано20.11.08 13:54

И моя беше жизнен, ама накрая умря.

Queen's only

Тема Re: мъданови [re: Kиpo]  
Автор Milenn (турист)
Публикувано20.11.08 22:28

каква е идеята ? за нормален ананас (плод ) ли става въпрос?

само съм виждал нивите в Доминикана, и знам, че живее 14-15 месеца, т.е. толкова е времето от засаждането му до брането му. после ги скубят целите, и ги засяват наново.

( ама не съм съвсем сигурен :) жена ми е гражданка, и нейната информация не е съвсем достоверна . )

Тема Re: Отдавна исках да направя това с ананасанови [re: Last Roman]  
Автор rade6ki (непознат )
Публикувано21.11.08 23:56

Аз съм опитвала с поне 10 АТАНАСА.Дано не те отчая,но започват да умират вътрешните листенца.Опитай съвсем лекичко да ги издърпаш и ще видиш.Дано твоят да оцелее.Гледах в някакъв руски сайт,че откъсват най-долните листа и под тях има коренчета,поле ги държат във вода,докато пораснат,но не съм пробвала.

Тема Re: Отдавна исках да направя това с ананасанови [re: rade6ki]  
Автор bigg_red (мног як)
Публикувано22.11.08 09:51

Всичко зависи от това дали е замразяван или не.
Ако не е бил замразяван в хладилник докато
си го купил ще стане красавец.
Шанса не е много голям по принцип

Обаче защо до половината си го отрязал и засял????
Плода ще загниее в пръста
Реже се само капака на плода дето е под листата и
не по-дебел от 5-6 милиметра.
Инак има гниене.

Привет!!!

Тема Re: Отдавна исках да направя това с ананасанови [re: bigg_red]  
Автор mainata_vi_dir (минаващ)
Публикувано22.11.08 18:43

Прав си, ама ананасите са много чувствителни на замразяване и веднага се скапват. За тях по-скоро не се използва замразяване, а облъчване с гама лъчи. Всеки хранителен продукт, който идва от чужбина се облъчва с гама лъчи. Гама лъчите убиват всякакви бацили и гъбички по плода и по този начин го правят стерилен. А заедно с бацилите, умират и клетките на самия плод. Е,... изглеждат като живи, но не са. По същата причина и чесъна, който е внос от Китай не може да поникне, когато бъде засаден. По същата причина не покълват и картофите за ядене, които биват облъчвани с гама лъчи, а след това се съхраняват до пролетта в специални хранилища. Така, че , както казваш - шанса не е много голям.

Тема wie разбихте всякакви мои детски илюзии...нови [re: mainata_vi_dir]  
Публикувано22.11.08 21:07

Тема не може да е бил замразеннови [re: bigg_red]  
Публикувано22.11.08 21:10

дори само на минус 1-2 и да са остахнали живи зелени листа- мое скромно мнение. Лозата, общо взето умерено растение, при минус 0,5 градуса категорично остава без листа.
Камо ли един тропичен плод.
Но ще видим.

п.с.: Четох някъде навремето, че трябва да се резне наполовина. Воден точно от твоите съображение, го резнах не на 2-3 мм, но доста над половината- на около сантиметър под листната част.

Редактирано от Kиpo на 22.11.08 21:12.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.