Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:10 09.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Тема Ваканция и(/или) обичани цветянови  
Автор Dolce De Leche (Delicious)
Публикувано31.07.08 05:59

Предстои ми почти 20-дневна ваканция. Градината ми прелива от цветя, които обичам и по които съм хвърлила много труд. Домашните също са ми мили въпреки, че не са толкова драматично-атрактивни, както външните. Бих искала всички те да преживеят по живо, по здраво моята ваканция. Съседите не са алтернативна помощ от съображения за сигурност и приятелите също като цвето-безотговорно-безчувствени индивиди. Какво да направя, за да оцелеят цветята ми тези 20 дена? Ще съм ви благодарна за всяка идея хипотетично-теоретична или изпитано-практична.

Тема Re: Ваканция и(/или) обичани цветя [re: Dolce De Leche]  
Автор K_kristi (непознат )
Публикувано31.07.08 09:02

Не знам какво количество цветя имаш и как са разположени. Ако са в кашпи-можеш да им забучиш по една бутилка пълна с вода...Подобен експеримент съм правила с мушкатата и сакъзчетата, и с една елхичка засята в саксия.А има и др. вариант - вчера гледах в Мосю Бриколаж (сигурно и в др. магазини ги има) различни системи за капково напояване.

Тема Re: Ваканция и(/или) обичани цветянови [re: Dolce De Leche]  
Автор cina2 ()
Публикувано31.07.08 14:36

Бутилката наистина е добър вариант. Моята "градина" е само на балкона, но на сандък слагам по 3 бутилки и за 2те седмици, през които ни няма, всичко е наред. Друг вариант е да потърсиш един хидрогел, има го в най-различни опаковки. Изглежда ето така:

Но този начин не е от най-евтините. Ако имаш много цветя и трябва да сложиш флакон до всяко стебло...
Миналата година бях намерила едни хидроперли - правят се каналчета в саксията и се сипват по няколко. След това обилно се полива растението. С едно пакетче ми искараха всичките сентполии.
За стайните дават съвет ето така:

но никога не съм го правила. Обаче c по-широка връзка за обувки, натопена в съд с вода - става. Само съдът да е по-високо от саксията с цветето.

Автор Eva B. (холмскиолдия)
Публикувано31.07.08 15:33

Идеята за връзките е добра и е изпитана.
За цветя в саския ти препоръчвам и да напълниш добре подложките, ако цветето позвоялва влажност, и да сложиш саксията, а ако не трябва по никакъв начин да е в контакт с вода, я постави на камъчета. Самата влажност също ще свърши донякъде работа.

Другото, което се сещам е, че се продава един синтетичен мус, в който могат да се забождат цветя за аранжиране. Има тип, който се мокри за да служи като ваза без ваза за икебаните, може да отрежеш парчета, да ги напоиш добре с вода и да ги сложиш в саксиите забити в пръстта.

Но пък, 20 дни...или се моли за дъжд след седмица, или наистина намери някой, който поне веднъж да мине за да полее и сложи наново всичко

Крехкостта на кристала не е слабост, а елегантност.

Автор livewire (Annabelle)
Публикувано31.07.08 19:31

За градинските нямаш кой знае какъв избор - полей обилно, изчакай един два дена да поизпръхне, разкопай и отново полей.
За стаините - Певеце шишето с вода е най - евтиното и добро решение.

Автор Dolce De Leche (Delicious)
Публикувано31.07.08 21:46

K_kristi, cina2, Eva B., livewire,
Благодаря ви за чудесните идеи, които ми подсказахте. Планирам да опитам всичките.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.