Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:32 03.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Авокадонови  
Автор e тe тaka (и защо)
Публикувано01.03.08 21:49

Поникна ми авокадото
Как да го гледам сега ?Все още е мъничко , и е в малка саксийка

Тема Re: Авокадонови [re: e тe тaka]  
Автор Kaлoмaин (търсеща)
Публикувано02.03.08 09:24

Как го направи? Аз пробвах в песъчлива почва (така бяха казило по телевизията), но не стана.

Тема Re: Авокадонови [re: Kaлoмaин]  
Автор e тe тaka (и защо)
Публикувано04.03.08 11:20

Съвсем случайно
Реших да измия костилката,и потопих във вода
На другият ден ,се изненадах но обвивката и беше паднала,и вътрешността е бяла
Разцепих на кръс от към тясната част,и я сложих в саксийка
Поливах когато горната повърхност на почвата изсъхваше
На няколко пъти разрових да видя какво става,и с изненада установих че ще си имам бебе
Сега вече расте,все още не се е разлистило,очаквам го всеки момент
Стеблото е право нагоре, в червеникав оттенък и на върха и отстрани има пъпки
Времето за което поникна е 3-4 месеца,почвата е стандартната за цветя
Незнам как обаче да го гледам от тук на татък

Автор citrusa (непознат)
Публикувано04.03.08 21:26

ми кокто до сега,полива6,тори6 от време на време,на пролет пресажда6 в по голяма саксия и така

Тема Re: Авокадонови [re: citrusa]  
Автор e тe тaka (и защо)
Публикувано05.03.08 11:39

сега да го пресадя ли?защото е още е малко или догодина?
с какво по точно да го торя,?ако знаеш кажи

Автор Kaлoмaин (търсеща)
Публикувано05.03.08 13:59

Аз не махнах външната обвивка.

Автор citrusa (непознат)
Публикувано06.03.08 08:39

Предпочита влажна и хранителна почва, по възможност – леко кисела,може да се тори сус силно огнил оборски тор малки коли4ества.А пресаждането го остажи за следва6тата година. Не бива да се допуска почвената повърхност да засъхва. Въздушната влажност трябва да е висока, иначе листата пожълтяват и изсъхват по периферията си. Температурата трябва да варира между 18 и 25оС, като всяко рязко колебание може да доведе до изсъхване и загиване на цялото растение. Авокадото може да се подрязва едва след като надхвърли метър височина, за да се стимулира разклоняването му. Ако се прихване от клонка, развива дребна и храстовидна корона, докато семенните растения наподобяват малки дръвчета. В домашни условия цъфти много рядко след навършване на 20-25 годишна възраст.

Тема Re: Авокадонови [re: citrusa]  
Автор e тe тaka (и защо)
Публикувано06.03.08 12:18

благодаря ти
Ще се опитам да засадя още едно,за да видя успешен ли е начинат по който го направих Само времето на чакане до поникването ме изнервя

А сетих се още един въпрос имам:За момента саксийката стои на масата пред прозореца,който западен
Трябва ли да скрия лятото от слънчевите пряки лъчи,или там си му е добре?

Тема Re: Авокадо [re: e тe тaka]  
Автор citrusa (непознат)
Публикувано07.03.08 08:06

ми за секу слу4аи ако е много горе6то,и авокадото е под пряка слун4ева светлина по добре го премести по на 6арена сянка,или под някое голямо цвете,аз таКА ПРАвя,слагам малките до големите и те се пазат и си живуркат успеххххх

Автор krisy75 (непознат )
Публикувано08.03.08 10:40

Здрасти, аз имам вече две големи растения. Просто боднах костилкте в сакии и поливах да е влажно. Обича много светло и пряката слънчева светлина изобщо не му пречи - напротв - лятото ги държа на южно тераса, до обяд ги опича слънцето. Просто трябва много поливане. Колкото повече и в по-големи саксии ги присаждаш - толкова по-големи стават, с огромни листа. Можеш да им чупиш върховете, за да се разклоняват, но това като стане над метър високо растението. Моето едното е вече около 1.50 м. за две години. Не са претенцозни - аз не ги торя, само редовно поливане и слънчева светлина.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.