|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Авокадо
|
|
Автор |
e тe тaka (и защо) |
Публикувано | 01.03.08 21:49 |
|
Поникна ми авокадото
Как да го гледам сега ?Все още е мъничко , и е в малка саксийка
| |
|
Как го направи? Аз пробвах в песъчлива почва (така бяха казило по телевизията), но не стана.
| |
|
Съвсем случайно
Реших да измия костилката,и потопих във вода
На другият ден ,се изненадах но обвивката и беше паднала,и вътрешността е бяла
Разцепих на кръс от към тясната част,и я сложих в саксийка
Поливах когато горната повърхност на почвата изсъхваше
На няколко пъти разрових да видя какво става,и с изненада установих че ще си имам бебе
Сега вече расте,все още не се е разлистило,очаквам го всеки момент
Стеблото е право нагоре, в червеникав оттенък и на върха и отстрани има пъпки
Времето за което поникна е 3-4 месеца,почвата е стандартната за цветя
Незнам как обаче да го гледам от тук на татък
| |
|
ми кокто до сега,полива6,тори6 от време на време,на пролет пресажда6 в по голяма саксия и така
| |
|
сега да го пресадя ли?защото е още е малко или догодина?
с какво по точно да го торя,?ако знаеш кажи
| |
|
Аз не махнах външната обвивка.
| |
|
Предпочита влажна и хранителна почва, по възможност – леко кисела,може да се тори сус силно огнил оборски тор малки коли4ества.А пресаждането го остажи за следва6тата година. Не бива да се допуска почвената повърхност да засъхва. Въздушната влажност трябва да е висока, иначе листата пожълтяват и изсъхват по периферията си. Температурата трябва да варира между 18 и 25оС, като всяко рязко колебание може да доведе до изсъхване и загиване на цялото растение. Авокадото може да се подрязва едва след като надхвърли метър височина, за да се стимулира разклоняването му. Ако се прихване от клонка, развива дребна и храстовидна корона, докато семенните растения наподобяват малки дръвчета. В домашни условия цъфти много рядко след навършване на 20-25 годишна възраст.
| |
|
благодаря ти
Ще се опитам да засадя още едно,за да видя успешен ли е начинат по който го направих Само времето на чакане до поникването ме изнервя
А сетих се още един въпрос имам:За момента саксийката стои на масата пред прозореца,който западен
Трябва ли да скрия лятото от слънчевите пряки лъчи,или там си му е добре?
| |
|
ми за секу слу4аи ако е много горе6то,и авокадото е под пряка слун4ева светлина по добре го премести по на 6арена сянка,или под някое голямо цвете,аз таКА ПРАвя,слагам малките до големите и те се пазат и си живуркат успеххххх
| |
|
Здрасти, аз имам вече две големи растения. Просто боднах костилкте в сакии и поливах да е влажно. Обича много светло и пряката слънчева светлина изобщо не му пречи - напротв - лятото ги държа на южно тераса, до обяд ги опича слънцето. Просто трябва много поливане. Колкото повече и в по-големи саксии ги присаждаш - толкова по-големи стават, с огромни листа. Можеш да им чупиш върховете, за да се разклоняват, но това като стане над метър високо растението. Моето едното е вече около 1.50 м. за две години. Не са претенцозни - аз не ги торя, само редовно поливане и слънчева светлина.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|