|
Тема
|
Помощ за кактусите
|
|
Автор |
4onkin (непознат
) |
Публикувано | 07.02.08 23:23 |
|
През лятото на 2007 си купих няколко ( 10-15 ) кактуса. Между тях и тези които са присадка- симпатични шарени кактусчета. Зимуват на балкона при тепература 8-12 градуса и доста висока влажност( в стаите няма къде да ги прибера, там има други цветя). Вчера забелязах, че цветът на подложките се е променил от зелен към жълт а на места има черни петна. прилича ми на загнило. Има ли начин да се спасят? Благодаря ви.
| |
Тема
|
Re: Помощ за кактусите
[re: 4onkin]
|
|
Автор |
rade6ki (непознат
) |
Публикувано | 08.02.08 17:48 |
|
Отрежи ги малко над загнилото и ги остави хубаво да засъхнат.След това ги засади без да ги поливаш.Сипи им малко водичка чак като започнат да се отпускат.Успех!
| |
|
zdrasti , s Edna Snimka shte e Po dobre ;) ako e izgni , reji , i slagai zdrav par4et na studeno i na Suho do proleta . na prolet slagai pra4et v nov substrat. 4akai 15 Dni , i polivai malko voda .
ako iskash pove4e Informatia i Pomosht moje da otidesh tuk : http://plantdream.com/forum/index.php tova e nash Bulgarski forum samo za kaktusi i Sukulenti .
Clement
| |
Тема
|
|
|
Автор |
4onkin (непознат
) |
Публикувано | 10.02.08 22:10 |
|
Ми то на теория добре ама на практика как да стане? Те подложките изглеждат зле целите, незнам кое да изрежа. Присадките напротив изглеждат чудесно. Може би трябва да намеря от някъде нови подложки. Снимки са сега технически не мога да дам. Ще се опитам утре да ги заснема с уебкамерата. Благодаря за съветите.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
4onkin (непознат
) |
Публикувано | 18.02.08 20:29 |
|
От къде мога да намеря (да си купя) такъв триръбест кактус, който да използвам за подложка? Преди когато не ми трябваха непрекъснато ги срещах а сега всички се покриха (кактусите де).
| |
Тема
|
|
|
Автор |
4onkin (непознат
) |
Публикувано | 23.02.08 22:52 |
|
Премахнах изгнилото , всъщност премахнах цялата подложка. За моя изненада в центъра на изгнилия ствол открих нещо като вдървена сърцевина прилича на шиш. Какво да правя с този "шиш" , да го оставя ли и по късно да го използвам като крепежен елемент ( като го забуча в бъдещата още не открита от мен подложка) или да го отрежа?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
PAGANEO (непознат
) |
Публикувано | 27.02.08 22:56 |
|
намери някой, който знае как се прави присадка. Иначе просто ще унищожиш кактусчетата. А "шиша" отдолу го режи смело, просто е дървестовлакнестата тъкан на загиналата подложка.
| |
|
|
|
|