|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Помощ,цикасът ми пожълтя
|
|
Автор |
ДPaka (невидима) |
Публикувано | 20.02.07 17:18 |
|
Съпругът ми го подари през септември-много ,много го харесвам ,сложих го на място според книгата,през 2 седмици му капвам по няколко капки вода,топло е ,не съм го присаждала,а изведнъж взе да жълтееразболях се...кажете какво да правя!
я се усмихни
| |
Тема
|
Re: Помощ,цикасът ми пожълтя
[re: ДPaka]
|
|
Автор | magi flower (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.07 18:56 |
|
много поливате цикаса.Тези палми се поливат 1 в месеца.Оби4ат обилна светлина, това не зна4и 4е,трябва да го грее сльнце. Когато е много топло се прьскат листата му с вода. Поливането на цикаса е 1 в месеца,но обилно.
| |
Тема
|
[re: magi flower]
|
|
Автор |
ДPaka (невидима) |
Публикувано | 21.02.07 14:16 |
|
Ох,ами дали ще умре-какво да го правя сега-ще го преместя на по-светло и няма да го поливам повече,много,много ми е мъчно и ме е яд
я се усмихни
| |
|
А формата на листата ок ли е? Ако се сгърчват и накъдрят постепенно, може и да е болен.
| |
Тема
|
[re: Jimson_Weed]
|
|
Автор |
ДPaka (невидима) |
Публикувано | 23.02.07 18:05 |
|
Направо върви към изсъхване според мен...много съм нещастна и ми се струва,че няма да го бъде.
От какво може да е болен,беше толкова красив и зелен,сигурно ми го урочасаха завистливите съседки
я се усмихни
| |
|
Ако изсъхва, сигурно наистина е от преполиване. Почвата, в която се продават растенията, е в общия случай особено гадна за необичащите много вода. В които случай загниват корените и започва точно да съхне, защото не може да се храни.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ДPaka (невидима) |
Публикувано | 26.02.07 16:49 |
|
А дали бих могла да направя нещо за да го спася?
Дали ще ...умре???
я се усмихни
| |
|
Честно казано, не знам. Аз досега цикас не съм успявала да спася, имам си някаква нова идея за настоящия проблемен такъв, но при него случаят е съвсем друг. Изобщо аз от книги не мога да се уча как се гледа това или онова, а с цикасите определено имам проблем да ги разбера. Ще пробвам да измисля нещо. А междувременно и някой по-мъдър от мен може да се включи с още съвети.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ДPaka (невидима) |
Публикувано | 27.02.07 10:55 |
|
И аз съм така, общо взето с цветята. Имам много саксии в къщи,но май нито едно не съм успяла да отгледам, според книжните препоръки.Тези, които оживяват просто успявам да усетя или не са капризни. А тези,които не ми дават време да ги опозная и почувствам - в голяма част от случаите просто ме изоставят. За съжаление има някаква връзка м/у това , че колкото повече харесвам едно растение, толкова по-трудно ми е да да осъществява връзка с него.
За това като ми подарят нещо красиво, просто изпадам в ужас, че ще го загубя
я се усмихни
| |
Тема
|
[re: ДPaka]
|
|
Автор | Cha noir (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.02.07 14:46 |
|
Според е преполят. Аз имам Цикас от 10 години, зимата не го поливам, докато не изсъхне почвата му. На брат ми бяха подарили един окепазан/преполят/ Цикас. Много се борих - смених му почвата, орязах загнилите коренчета, орязах всички листа, защото бяха изсъхнали напудрих местата на отрязаните листа с пепел от дървени въглища и му избиха нови листа, много му се радваха, но на другата зима все пак умря.
Съвет №1 за грижите за ново цвете "Не го поливай когато се сетиш, а 1 път поливай, 2 път прескачай."
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|