Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:18 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Тема Бегония тубероза- проблем  
Автор djes (непознат )
Публикувано09.08.06 17:55

Здравейте ,харесват ми много бегониите тубероза и през пролетта си купих много грудки .Поникнаха добре ,но след една градушка като се разболяха всички-не мога да ги оправя.Мисля,че е сиво гниене,но не знам.Листата-новите- стават кафяви отдолу и след това окапват заедно с цветовете.Излизат нови отдолу,но и те така.Моля ви дайте съвет дали мога да ги излекувам и с какво . А може би неправилно ги гледам.Бях чела,че грудката се заравя 2/3,а 1/3 остава отвън.Моля помогнете!!!!!

Тема Re: Бегония тубероза- проблемнови [re: djes]  
Авторclass (Нерегистриран)
Публикувано09.08.06 18:28

струва ми се, че това лято просто е твърде дъждовно за тях. прекалената влажност им се отразява така, както описваш. внимавай, защото от загниването почти няма спасение

Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано09.08.06 22:33

Пресади ги. Няма такова положение част от грудката да е от вънка. Моите са в сандъчета , и толкова са голями вече , че съм им слижола зад тях стълбички за които съм ги привързала хлабаво с панделки. Съжалявам че не мога да ви ги пусна. Миналото лято ви пусках снимки, но сега за съжаление немога. Не преполивай бегонията. Като я пресадиш можеш и да я наториш. Казаха ми как да си правя сама тор но ка съжаление още не съм я ползвала. Кубче мая се разтваря в 5 литра вода. С нея си поливаш цветята веднъж в месеца. Пиши след 10- 15 дни какво е положението с цветето.

Тема Re: Бегония тубероза- проблемнови [re: 3aeka]  
Авторdjes (Нерегистриран)
Публикувано10.08.06 15:06

Благодаря за инф. Ще ги пресадя ...пък каквото стане. После ще пиша дали съм ги спасила.Чао

Автор ttiti (непознат )
Публикувано15.08.06 11:49

Винаги засаждам грудките на туберозата, като оставям повърхността им открита. Може би няма никакво значение това, като чета мнението на Зайо, но аз поне така правя. Бегониите не обичат пряко слънце, трябва да ги държиш по-навътре в терасата. Ето някои от моята, тая година израстнаха направо гигантски
http://snimka.bg/album.php?album_id=44023&photo=15
http://snimka.bg/album.php?album_id=37559&photo=16
http://snimka.bg/album.php?album_id=37559&photo=17
http://snimka.bg/album.php?album_id=37559&photo=32
http://snimka.bg/album.php?album_id=37559&photo=39
Не съм сигурна доколко е подходящо точно сега да ги пресаждаш, те скоро трябва да се зазимяват вече.........Що не провериш за животинки под листата?

Тема Re: Бегония тубероза- проблемнови [re: ttiti]  
Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано15.08.06 22:25

Що да е скоро? Аз ги зазимявам към средата на октомври.

Тема Re: Бегония тубероза- проблемнови [re: 3aeka]  
Автор Гинec (G.G.)
Публикувано15.08.06 22:56

Октомври-ноември. Зависи от годината. Чакам ги да им опада надземната част и вадя грудките. Завивам ги във вестник и ги прибирам на тъмно и хладно, но не студено. През март-април, като се покажат новите пъпки, ги засаждам отново, но ги изкарвам на балкона чак в края на Април или началото на Май. Още по-добре е това да стане след майските застудявания.

Тема Re: Бегония тубероза- проблемнови [re: Гинec]  
Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано16.08.06 21:24

Аз го отрязвам до земята, покривам сандъчето с найлон , и го свалям в мазето. Към края на февруари ги качвам в някоя по хладна стая и почвам от дъжд на вятър да ги поливам и към края на април до средата на май вече съм ги наредила на терасата. Не ги вадя от сандъчето , но и до сега не съм имала проблеми.

Тема off за ttitiнови [re: ttiti]  
Автор ah (medinilla)
Публикувано17.08.06 10:02

Зачетох се тук, защото мойте бегонии май ще цъфнат за Коледа

. Тити, цветята ти са направо страхотни, а в къщата направо се влюбих! Браво, невероятна красота!

Тема Re: off за ttitiнови [re: ah]  
АвторTити (Нерегистриран)
Публикувано18.08.06 16:00

Благодаря, радвам се че ти харесват. Наистина тая година беше много благосклонна към мен в цветно отношение и аз не спирам да им се любувам.
Относно бегониите - да, октомври се зазимяват, но имах предвид, че октомври е след месец почти и ако аз трябваше сега да реанимирам грудкови бегонии, не бих се занимавала. Но ако някой ентусиаст има време и желание, защо не?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.