|
Тема
|
пресаждане
|
|
Автор |
Karinka (членка) |
Публикувано | 07.08.06 22:19 |
|
едно от зелените стайни растения не сколасах да пресадя през пролетта, но сега забелязвам, че е трябвало да го направя. как смятате ще му се отрази?
ето за това растение говоря
| |
Тема
|
Re: пресаждане
[re: Karinka]
|
|
Автор | нeзaбpaвka (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.08.06 17:43 |
|
Много нездраво ми изглежда цветенцето ти.Малко жълто и краищата на листата някак прегорели.Мисля даже,че трябва и да го разделиш.Не го преполивай!Успех!
| |
Тема
|
[re: Karinka]
|
|
Автор |
djes (непознат
) |
Публикувано | 09.08.06 17:58 |
|
Внимателно го изваждаш с пръстта , с нож разрязваш пръстта наполовина ,за да го разделиш и слагаш внимателно в новите саксии, а отгоре допълваш с нова пръст.Успех!
| |
Тема
|
[re: djes]
|
|
Автор |
Karinka (членка) |
Публикувано | 09.08.06 20:52 |
|
да, да, това имах предвид и аз. ама нали не е пролет сега и се чудех дали е подходящо като време да свърша тая работа. ама, какъвто и да е сезона май е наложително. и на мен не ми харесва как изглежда. а това по краищата май е изядено от котарака. имам силни подозрения.
| |
|
То плаче да бъде разделено в 2 саксии.И не забравяй да опресниш върховете на корените му, ако все още не си го преместила на пи-широко.
Ако пък го отложиш за по- късно, последицата ще бъде само издребняване на листата .Сещаш се-когато много хора ядат от 1 паничка, остават недохранени.:))
простотията ще завладее света!
| |
|
|
|
|