|
Тема
|
подрязване
|
|
Автор | coня (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.04.06 22:41 |
|
Какво означава да подрязваш редовно растенията си*напролет*? Как точно се прави, препоръчително ли е?
Мерси.:)
| |
Тема
|
Re: подрязване
[re: coня]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.) |
Публикувано | 09.04.06 22:46 |
|
Ми... аз имам опит само с виреещите на балкона индивиди. Би трябвало да се подрязват всяка година точно по това време, но ги изкарвам на въздух в средата на април или по-късничко и ги подрязвам само, ако се разперили прекалено и ми обсебят тераската. Китайските рози не съм ги подрязвала 3 години, но сега съм им си заканила и ще предприема офанзива. 
| |
Тема
|
[re: Гинec]
|
|
Публикувано | 10.04.06 10:48 |
|
благодаря ти за мнението. Питам, щото се опасявам да не отрежа нещо, което не трябвало и да съсипя и без това крехкото растение. Нали знаеш, ако си несведущ, по-добре нищо не предприемай, отколкото нещо на своя глава! 
| |
Тема
|
|
|
Автор | Titi (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.04.06 10:50 |
|
Голяма част от растенията не цъфтят изобщо, или не цъфтят обилно, ако не се подрежат. Конкретизирай кои точно растения те интересуват. А за китайската роза - голяма грешка е да не се подрязва, колкото повече подрязваш напролет, толкова по-кичеста става короната й и толкова повече цъфти.
| |
Тема
|
[re: Titi]
|
|
Автор |
Cristal (Cristal_Blue) |
Публикувано | 10.04.06 11:09 |
|
Извинявайте за вмешателството в темата ,но бугенвилията нуждае ли се и тя от резитба и цветните и пъпки на върха на клончето ли се намират?Няма ли опасност като резна тук-там въобще да не видя цвят.Всъщност тя на коя година от развитието си започва да цъфти?Благодаря за евентуалната информация!
| |
Тема
|
[re: Titi]
|
|
Публикувано | 10.04.06 11:13 |
|
интересува ме дали подрязването засяга всички цветя /вкл. листнодекоративните/ или само цъфтящите? Имам двугодишна циклама, не цъфти, радвам се само на кръглите й пъстри листа...; сакъзчето и мушкатото?
| |
|
Моята си я взех през март от БАН, мъничка - не повече от 10 см., а вече е цъфнала . Мисля да я подрежа след като прецъфти.
| |
|
За листнодекоративните е въпрос на вкус - дали ти харесва вида им, да оформиш короната ... разбира се, далеч не се отнася за всички от тях.
Цикламата не цъфти най-вероятно защото не си е починала . Като мине сезона на цъфтеж (около март), започваш да я засушаваш, постепенно спираш поливането, листата пожълтяват, като изсъхнат ги махаш, вадиш луковицата и я прибираш на тъмно и сухо. Октомври - ноември я вадиш, засаждаш, поливаш и ... би трябвало да цъфне.
Мушката - по това време отчупваш избилите разклонения и ги засаждаш в нова пръст.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Гинec (G.G.) |
Публикувано | 10.04.06 20:18 |
|
Трябва да се внимава с подрязването например на олеандъра. Цъфтят само образуваните през миналото лято клонки. Ако ги отрежеш, няма цъфти.
| |
|
Кажете как се подрязва жасмин!
[url=http://lilypie.com][img]http://b2.lilypie.com/kLw4p2/.png[/img][/url]
| |
|
|
|
|