Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:38 31.12.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема милото, умира :(нови  
Автор gali (забързана)
Публикувано01.01.06 00:57

Преди месец ми подариха цвете, с прътни обли листа и ситни червени цветчета на гроздове. сега обаче това цвете е повяхнало, не знам как да го спася, нито пък знам как се казва, че да проверя какви условия иска. държа го в кухнята, при другите цветя. на цветарник, самичко е и не го затъмняват, на стената, перпендикулярна на прозореца.

Преди да направиш нещо, преброй до 20. усмихвай се по-често от другите

Тема Re: милото, умира :(нови [re: gali]  
Автор 3aeka (пухкав)
Публикувано01.01.06 13:54

Да не би цветето да се казва каланхое. Зимата не го поливай много.Обича пряка светлина и топъл но не сух въздух.Не се ядосвай, и аз уморих2-3 докато се науча да го отглеждам.

Тема Re: милото, умира :(нови [re: 3aeka]  
Автор gali (забързана)
Публикувано01.01.06 14:51

мда, такова е

сега поне знам как се казва, ще потърся из гугъла как да го спася. сърдечно благодаря.

Весела и честита Нова Година!

Преди да направиш нещо, преброй до 20. усмихвай се по-често от другите

Автор lelq (ентусиаст)
Публикувано02.01.06 10:36

Ако има възможност,отчупи връхно клонче, потопи го във вода,сложи го на светло,и когато пусне коренчета го засади

АвторDayli (Нерегистриран)
Публикувано03.01.06 10:47

Аз гледам същото цвете и сега зимата е на 12-14градуса,поливам го през 4-5 дни и си личи че е много добре,листата му са лъскави и много красиви.Пробвай така,и е на светло.

Автор Гинec (Ж)
Публикувано03.01.06 19:58

Общо взето е трудно да умориш Каланхое. Ако е измръзнало, подрежи го драстично и го премести на по-топличко, но ако е на топло, трябва да се полива регулярно, жом засъхне почвата. След резитбата не прекалявай с поливането, докато не се съвземе. Успех!

Тема Re: милото, умира :(нови [re: Dayli]  
Автор Cristal (Cristal_Blue)
Публикувано04.01.06 13:06

Само дето не цъфтят-ей това е проблема при мен ,иначе са си много добре растът си сякаш искат да стигнат тавана.Имам ги 7 само дето не съм видяла и едно цветче,а толкова са красиви,отрупани в цветове.

Тема Re: милото, умира :(нови [re: Cristal]  
АвторDayli (Нерегистриран)
Публикувано05.01.06 09:05

И моето е така,страшно е красиво но не цъфти

Тема Re: милото, умира :(нови [re: Dayli]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано05.01.06 18:28

Ох. сетих се! Каланхоето трябваше да се затъмнява, за да цъфне. Ще прегледам книгите и списанията и ще ви пиша по-късно.

Тема Re: милото, умира :( [re: Dayli]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано05.01.06 19:44

В книгата е описано дота объркано, но есенцията е: В продължение на 6-8 седмици да се затъмнява за 14 часа всеки ден, като му се нахлупва някакъв кашон. И най-слабият лъч му се отразява отрицателно върху цветообразуването. Нежелателна е дори светлината от телевизора. Успех!!!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.