Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:57 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Откъде мода да закупя...нови  
Автор Olea (непознат )
Публикувано27.10.05 13:12

Здравейте !
Някой знае ли откъде мога да си закупя декоративен лимон,портокал или мандарина?Мислила съм да си посадя от семки,обаче доколкото знам ,трябва да чакам около 5 год .за да зацъвти.Много ми се иска да имам вече цявтящо дръвче или поне на 6 год.

Поздрави!

Тема Re: Откъде мода да закупя...нови [re: Olea]  
Автор Чepнokoca ()
Публикувано27.10.05 13:17

Лимони има на Женския пазар, в уличката по средата, може да има и другите.

Автор FLORlST ()
Публикувано27.10.05 20:45

Това ли е което търсиш, или класи4ески лимон, портокал, или мандарина.
Ако е този вид, то се произвежда в коли4ества в Италия, Франция, Испания, или Гърция. Нормално е присадено върху обикновен лимон, и плодовете му не стават за ядене-гор4иви са. Не знам дали нашите търговци ги внасят.

Тема Re: Откъде мода да закупя...нови [re: FLORlST]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано28.10.05 19:52

Да. Внасят ги. Виждала съм подобни, но не знам дали са от същият източник. И аз се колебая от три години, дали да си купя, но вече ще ме изхвърлат от къщи с все китки.

Тема Re: Откъде мода да закупя...нови [re: Гинec]  
Автор Lychezara ()
Публикувано28.10.05 22:17

свободна птица

Тема Re: Откъде мода да закупя...нови [re: Чepнokoca]  
АвторOlea (Нерегистриран)
Публикувано01.11.05 16:32

Много благодаря за информацията! Това с Женския пазар шега ли е?Но къде мога да си купя дръвче за стайни условия?Искам вече да цъвти!

Тема Re: Откъде мода да закупя...нови [re: Lychezara]  
Автор Гинec (Ж)
Публикувано01.11.05 20:03

И на мен ми е смешно, ама това е положението: Де що видя китка, все ми се иска да си я имам и аз. Ама нямам и много време, така че съм принудена да се ограничавам.

Автор Чepнokoca ()
Публикувано02.11.05 10:17

Защо да е шега?
Може би не знаеш, че на Женския пазар продават саксийни цветя и дръвчета, български производители, така че би трябвало да са пригодени за нашия климат. Както казах, видях лимонче, около 50 см високо, не помня дали имаше цвят.
Разбира се, ти ще си прецениш дали това място е най-подходящото за купуване на растения. Ако не, поне винаги може да си купиш едно-две кила портокали от съседните сергии .

АвторOlea (Нерегистриран)
Публикувано08.11.05 11:36

НА скоро се поинтересувах в един цетарски магазих и ме информираха ,че лимони и мандарини се внасят от Холандия.Обаче никой не знаеше точно за какъв вид става на въпрос,че лимони на 5-6год.струват м/у 15-20лв.,а мандарините на същата възраст 80-100лв.Преди евентуално да ми донесат трябва да ги капарирам без да съм ги видяла ! при условие ,че са внесени каква ми е гаранцията че ще успеят да се аклиматизират?Някой купувал ли си е?

Тема Re: Откъде мода да закупя... [re: Olea]  
Автор golden (24 карата)
Публикувано09.11.05 14:55

ВСИ-Пловдив, имат много добра секция цитруси.на всяка Флора имат щанд и продават от всички видове.растенията са големи и често цъфнали,идеални са за гледане в стайни условия.Цените варират според големината и възрастта на растението,но са около 10-15 лв.миналата година си купих от тях грейпфрут за 40лв ,но растението е на 10години и вече е оформено в стил подобен на холандските.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.