Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:43 16.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Да се похваля и аз :)нови  
Автор FBl (приятел)
Публикувано29.07.05 20:52

И аз да се похваля :)Изпратиха ми от Япония семена за целозия,гипсофила,немофила,репички дълги ,китайско зеле и......семе за някакви краставицо-тиквички:)от остров Окинава .Много атрактивно е на пакета със семето ...Посадих аз и голямо чакане ,едни листа като на здравеца едни колтуци ....Израства малко листче от него дръжка и накрая цветче .Обаче всички цветове(жълти ) изпадваха.Макар че в двора ми има пчели и се надявах те да ги опрашат нищо не ставаше .Преди две седмици ,взех на жена ми четката за пудра (неизползвана )и със нея ги опраших набързо:).Сега се радвам на 15 см японска островна краставица за пържене.Жената ,която ми изпрати семето .ми писа ,че тази тиквичка(с форма на краставица) страшно горчи и затова семето се изгребва отвътре и се изхвърля ,а останалото се пържи .Писа ми още ,че колкото и подправки да слагам горченето ще остане-затова островитяните живеели по 100 години :)Иначе както е се увлякло -растението е много атрактивно.Целозията имаше червена ,но жълтата е прекрасна,а това -немофила не бях го виждал -и то е красиво (малко бяло с лилави петна)но неможах да открия семки ,макар че го изчаках да образува чашки ,но изсъхнаха и в тях не открих нищо .
Тази година си засадих и сибирски кедър-родово дърво .Чели ли сте "Звънтящия кедър-Анастасия "на Владимир Мегре ?
http://anastasia.izvorite.com/
http://www.zvkedri.com/informacia3.html

Останете със здраве и с усет за красотата:)!

ТЕЗИ КОИТО ПОБЕЖДАВАТ ,СА ОНЕЗИ КОИТО ЗНАЯТ ЧЕ МОГАТ!

Тема Re: Да се похваля и аз :)нови [re: FBl]  
Автор lelq (ентусиаст)
Публикувано31.07.05 09:29

Браво!Изпрати някоя снимка,ако имаш възможност.

Автор krisy75 (минаващ)
Публикувано01.08.05 10:40

Какво стана с кедъра?! Моите опити в това отношение претърпяха нуспех. На за това пък за родово дърво си имам един дъб, вече втора година. Сега пак изкара нови листа! Ама кедровите ми семки от сибирски кедър така и не поникнаха. А от шишарки на някакъв друг кедър - резултатът беше същия

Тема Re: Да се похваля и аз :)нови [re: krisy75]  
Автор FBl (приятел)
Публикувано01.08.05 11:06

Относно кедъра .Аз го купих готово дръвче -на три години (поне така пишеше).От семка имаше да чакам и има много изисквания (семената да са презимували ,да се държат в хладилник с морска сол и т.н.)Малко солено ми излезе купих го април заедно с книжлето -36 лева>сега гледам на сайта ,че е по -евтино.Засега е зелено ,дано го отгледам :)

Автор krisy75 (минаващ)
Публикувано01.08.05 11:22

Къде го гледаш? В двор на открито или в саксия вкъщи?! Защото аз нямам двор. Бих прежалила парите да си купя, но само ако може известно време - докато ми стане имението да си го дължа в саксия вкъщи.

Автор FBl (приятел)
Публикувано01.08.05 11:24

Ако прочетеш внимателно книжлето, което продават или на сайта(указанията ) и спазиш всичко предполагам, че ще пожънеш успех.Расте 15 см на година .Успех !:)

Автор FBl (приятел)
Публикувано01.08.05 11:29

Моето е на двора .Но може и в саксия, без да се мести .Трябва да бъде ориентирано север -юг.Иска кисела почва (иглолистна дървесина ).Направих му чадърче ,защото не е добре да го огрява слънцето от 12-16 часа. Мисля че Гера се казваше жената , която ги продава -много любезна и ще ти обясни всичко ...Успех!

Автор FBl (приятел)
Публикувано29.08.05 20:48

НАЙ ПОСЛЕ НАМЕРИХ ВРЕМЕ И СНИМАХ GOYA TA .Ето вижте :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=6283

Тема Re: Да се похваля и аз :) [re: FBl]  
Автор jvis (vi)
Публикувано30.08.05 14:18

Я каква била страннаа... :)

АвторHинa (Нерегистриран)
Публикувано30.08.05 22:43

Ей браво ,такова нещо не бях виждала.Семки ще ми изпратиш ли ?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.