Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:47 04.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Тема дизиготеканови  
Авторфokcи (Нерегистриран)
Публикувано29.08.05 11:36

или dizygotheca на латински.Това растение ми прилича на палмичка,макар че четох,че е от групата на бръшляните. Накратко ми отговорете,моля ви,лесно ли се гледа това растение.Искам да си купя,но при мен махнати растения,изискващи какви ли не грижи не виреят.Например азалия вече никога няма да сикупя-след 2 неуспешни опита

Тема Re: дизиготеканови [re: фokcи]  
АвторPircho (Нерегистриран)
Публикувано29.08.05 14:01

Със сигурност не обича много вода. От преполиване удавих три растения, но четвъртото в момента ми върви много добре. Поливам го оскъдно - веднъж седмично, еднократно, само в подложката. Не е капризно по отношение на светлината.

Тема дизиготеканови [re: фokcи]  
Автор nbb (весела)
Публикувано29.08.05 15:15

Явно не обича да бъде местена, защото скоро след като я купих, я дадох на майка да се грижи за нея, докато сме на почивка. Каза, че е спазвала указанията ми за поливане, но загина.

Автор Nadin (цветна)
Публикувано29.08.05 15:25

Трябва да се гледа на светло, но не на пряко слънце, температура около 20 градуса и влага- температурата не трябва да пода под 16 градуса и не трябва да има резки смени. Умерено се полива, а есента и зимата - по-малко, хубаво е да се оросява, а от април до средата на август да се тори един път на 2
седмици.
Ей това прочетох едно време в един сайт:)

Авторпoли (Нерегистриран)
Публикувано29.08.05 16:15

подарихами, Дизиготека про4етох 4е има проблемите на вси4ки деликатни растения-не понася мокра по4ва . НО си заслжава купи си

Тема Re: дизиготека [re: фokcи]  
Автор Гaнимa (fairy-tale)
Публикувано30.08.05 00:14

При мен две загинаха и повече не съм опитвала. Вървят си добре известно време и после почват лека полека да изсъхват. Така и не разбрах защо .

"Ще тръгнеш ли по пътека, за която знаеш, че няма да те отведе доникъде?"

Авторcълзицa (Нерегистриран)
Публикувано03.09.05 15:54

Като чета и се чудя как моята е още жива? И то вече 3 години... Никакви специални грижи, през лятото е на терасата и много се разхубавява. Пробвай, може да и понесе при теб!

Тема Re: дизиготеканови [re: cълзицa]  
Автор ah (medinilla)
Публикувано07.09.05 11:21

Мойта е вече на 7-8 години и е 2 метра. В старото жилище беше на сянка, в новото е до северен прозорец. Без никакви особени грижи, зимата като ме няма по за 3-4 дена температурата пада и под 15 градуса. Много е красива и много ме радва! . А и на татко му подарих, защото и е фен, даже посред зима я пренесохме на 1000 км с автобус, в последсвие също бе местена в ново жилище и се развива прекрасно.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.