Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:40 17.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Нолина?нови  
Автор jvis (vi)
Публикувано19.08.05 18:26

Здравейте!
Искам да попитам дали това цвете изисква много грижи и какви по-точно, много ще съм благодарна на ценни и полезни съвети по въпроса. Страшно много харесвам цветята, но като че ли не се справям все още много добре с грижите за тях :(. А тази Нолина толкова я харесах още като я видях, сега се чудя дали ще успея да я гледам както трябва, много ме е страх да не загине, а е толкова хубава освен това е и доста скъпа. А се съмнявам да мога да си я захвана от резник или семе, така че остава варанта да си я купя. Все пак ако има друг ще се радвам да го науча. Благодаря предварително. :)

Тема Re: Нолина?нови [re: jvis]  
Автор leila75 (непознат)
Публикувано19.08.05 19:04

Изобщо не е капризна нолината, не се притеснявай! Моята преживя цял ремонт с прах, гипс и т.н. материали върху нея и още е жива. Дори да прескочиш някое поливане - не е фатално. Издържа на засушаване. Аз съм си сложила две една до друга, те не си пречат , могат и така да виреят, важното е саксията да е широка, не дълбока. Закачила съм я на макраме на тавана и нолината виси много красиво. По принцип нолините растат бавно предимно пролетта и лятото и трябва да се поливат по грудките.

Автор inanna (тя е)
Публикувано19.08.05 20:13

Моят нолина е вече на три-четири години(от както си я купих).Расте ужасно бавно.Бях я видяла преди години,вече като оформено дръвче....а аз май доста ще почакам.Наистина не е капризна.Не иска много поливане,но на мен ми бяха казали да не поливам върху грудката.За да не загние.Незнам кое е правилано.Моята мойе и за това да не расте.

Тема Re: Нолина?нови [re: inanna]  
Автор CъH (дрямка)
Публикувано19.08.05 21:52

след като ви прочетох мненията мисля, че не от преполиване не расте,
а просто е такова растение
и моята адски бано расте, и издържа на засушаване защото събира влага в грудката...и после може дълго да издържи без поливане, като камила

Тема Re: Нолина?нови [re: leila75]  
Автор Vesperi (непосветен)
Публикувано19.08.05 22:01

... на засушаване издържа, но на ПРЕПОЛИВАНЕ - НЕ !

растението е пустинно, от мексиканската пустиня е ... в удебелената основа на стеблото се задържа вода, така че - поливай оскъдно.
добре е, обаче листата леко да се пулверизират - от време на време ...
Верно,че е бавничка, но затова пък КРАСИВА ...

... това, че всички мислят еднакво, не е гаранция, че мислят правилно ...

Тема Re: Нолина?нови [re: Vesperi]  
Автор jvis (vi)
Публикувано20.08.05 11:39

Благодаря за отговорите, убедихте ме да си я взема :) щом не е капризна. Само ме притеснява това каква светлина иска и колко, защото всичките ми цветя се събраха все такива искащи много и то не пряка, а и без това в стаичката ми няма особено такава сега са съвсем заети тези места. И всички са скупчени почти на едно място. А слънчевата страна на терасата седи празна... Вие къде си ги държите? Дали ще и хареса на пряко слънце или пък на по-сенчесто?

Автор leila75 (непознат)
Публикувано20.08.05 16:12

Моята сега е вюжния ни хол, но е в един ъгъл и слънце фактически не я пече. Обаче преди е била къде ли не - включително и на балкона отвън лятото, който също е южен. Според мен където и да я сложиш все ще вирее.

Тема Re: Нолина? [re: jvis]  
Автор white_cat (never say never)
Публикувано20.08.05 22:31

И аз имам нолина от 5-6 год. и може да се каже, че се гледа лесно.
Моята е отгоре на секцията (далеч от прозореца) и се чувства чудесно
Поливам я на 1-2 седмици, а зимата им по-рядко.Лошото е, че расте мно-о-о-го бавно и докато стане дръвче.....може и пра-пра-правнуци да имам

АвторLorik (Нерегистриран)
Публикувано23.08.05 14:39

Здравей, Нолината обича много слънце, колкото повече , толкова по- добре!Моята това лято е дръпнала с 1 педя, откъм листа имам предвид , не от стъблото, но затова пък имам 3 издънки по стъблото, даже ме притеснява да не развали формата си, защото едната е върху грудката!

Автор Чepнokoca ()
Публикувано23.08.05 15:42

Тя затова е скъпа, защото много бавно расте. Вземай я, лесна е за гледане, обаче я пази от котки, защото май полудяват от мерак по нея. Моята сладка мамина не можах да я опазя от една кръвожадна тигрица, не миряса, докато не я опаса...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.