Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:21 03.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Бугенвилиянови  
Автор pepi* ()
Публикувано04.06.05 19:50

Някой знае ли как се отглежда това разкошно цвете. Моля, за малко информация или линк към сайт! Купих си преди два дни и не зная нищо за него!

Тема Re: Бугенвилиянови [re: pepi*]  
Автор greeneyed (walker)
Публикувано04.06.05 22:13

Поздравления, пиши как се справяш с тази красавица

Ето линк

Автор Reinstall (член)
Публикувано05.06.05 02:47

Аз имам, два - три пъти си купувах и все умираше, накрая си откраднах едно клонче от Дом Младост във Варна и сега е разкошна.
Гледам я на източен прозорец, малко по ниско от перваза, подрязвам я редовно, махам прецъфтелите цветове, през лятото я поливам почти всеки ден и непременно я пулверизирам сутрин и вечер. Имам навика лятото веднъж седмично да мъкна всички китки в банята и да ги обливам с душа. Аз не торя.
Като я подрязваш по- често след прецъфтяване -става по компактна, иначе прорастват дълги клони. Казват че била супре капризна, но не съм имала проблеми. При съмнение за акари -старото изпитано лекарство със сапун.
Моята е с нежно- розовите цветове, твоята какъв цвят е?

Тема Re: Бугенвилиянови [re: Reinstall]  
Автор pepi* ()
Публикувано05.06.05 22:10

Много Ви благодаря за линковете и информацията, много ми помогнаха. Моята бугенвилия е малка, окорло 70см., цвят-наситено розово. Много е красива и в момента цъфти с много цветове, скоро я купих от едно изложение за цветя и ми казаха да е присаждам след един месец. Стъблото и е много тънко и увито около специална подпора, затова се притеснявам как ще я гледам, четох че става висока да 2м. и я наричат Бразилска лиана. Поздрави на всички! Приемам още съвети!

Автортoннни (Нерегистриран)
Публикувано06.06.05 09:20

как се сее кафе

Автор ah ()
Публикувано06.06.05 18:08

Друга важна информация. Падат и листата зимата, особено ако я оставиш да презимува на по-хладно. И изглежда така, сякаш си е отишла, аз съм изхвърлила най малко 3 досега, тази пролет реших да я нарежа, да не взема място в боклука, а стъблото отвътре съвсем свежо! Листата покараха 1 месец след случката и сега е много готина! Още не е цъвнала, де, иначе е стандартната, цикламенолилава.

Тема Re: Бугенвилиянови [re: Reinstall]  
Автор ah ()
Публикувано06.06.05 18:08

как я прихвана, във вода ли първо?

Тема Re: Бугенвилиянови [re: ah]  
Автор pepi* ()
Публикувано07.06.05 14:46

Благодаря, да не се шашкам ако започнат да и падат листата през зимата! Казаха ми, когато я купих че цъфти целогодишно и е стайно цвете, но е толкова тънко стебъцето и, че се страхувам как ще е опазя.

Тема Re: Бугенвилиянови [re: ah]  
АвторPeинcтaл (Нерегистриран)
Публикувано09.06.05 04:10

Да около половин година стоя във вода да си пусне коренче, беше около 10-на съм, пусна корени около 1-2 см и тогава я засях

Тема Re: Бугенвилия [re: Peинcтaл]  
Автор ah ()
Публикувано09.06.05 13:50

мерси.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.