Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:19 20.03.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема До Стефан /нерегистриран/нови  
Автор Reinstall (новак)
Публикувано16.04.05 06:24

А да имаш лавандула?

Тема Re: До Стефан /нерегистриран/нови [re: Reinstall]  
АвторCтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано16.04.05 16:15

Имам

Тема Re: До Стефан /нерегистриран/нови [re: Cтeфaн]  
АвторИPA (Нерегистриран)
Публикувано16.04.05 20:53

Преди две години си купих от една борса лавандула, но после някой ми каза, че това е розмарин /така ли се пишеше?/ С малки остри синкаво-зелени листенца и много дребни синьо-лилави съцветия. Купих и семенца, но нито едно не поникна. Трудна ли е за отглеждане и къде ти е разсадника?

Автор Reinstall (новак)
Публикувано17.04.05 00:08

До Ива: розмарина има листенца като бодлички, по -тъмно зелен е от лавандулата. Различават се коренно и по аромат и розмарина расте нагоре , може да се използва като вид плет. Лавандулата става като малко храстче. Казват, че много лесно се гледала лавандулата, многогодишно, на слънце и не се полива. Аз обаче, не мога да я хвана - нито от семена, нито от разсад
До Стефан: а можеш ли да ми изпратишя няколко корена, извън София, с наложен платеж, за моя сметка?

Автор bimba (викината мама)
Публикувано17.04.05 10:44

Защо не погледнеш на Флората във Варна,в Пловдив имаше една фирма която предлагаше много подправки и етерични култури имаше и лавандула 3 лева коренчето

Тема Re: До Стефан /нерегистриран/нови [re: bimba]  
Публикувано17.04.05 17:13

Никога не съм пращал живо рстение с наложен платеж. Та в известен смисъл ще ми е проблем. Все някога ще ти се случи да минеш през София (или твой познат). Лавандулата е в саксии от 1 л. Струва 2 лв. Може да се сади целогодишно, когато е в саксия. Не ви никне вероятно, защото семената изискват стратификация. Най-простият начин е да се засее още есента и да се остави на студа и снега. Пролетта никне. Но тъй като вече сте пропуснали зимата, можете да я сложите във влажен пясък в хладилника за 1 месец. Пясъкът трябва да се поддържа влажен; или пък във влажно парцалче, марля (навито като палачинка, а пълнежа са семенцата). След този период на студено третиране си я засейте, не много дълбоко, на 0.5 см. Ако не са много стари семената трябва да поникне. Разсадникът ми се намира в близост до с. Негован, на пътя Негован - София - 200м след пясъчната кариера вдясно по посока София.

Тема Re: До Стефан /нерегистриран/нови [re: Cтeфaн]  
Автор Reinstall (новак)
Публикувано17.04.05 18:11

Благодаря, брат ми живее в София, трябва да го питам кога ще идва към нас и да мине да купи

Автор Reinstall (новак)
Публикувано17.04.05 19:09

А за Флората във Варна, миналата година имаше нещо такова на входа на Морската градина, но нямаше нищо интересно, само петунии някакви, прецъфтели вербени, това беше. Дано тази година покажат нещо интересно

Тема Re: До Стефан Пък аз си търся Греифрутченови [re: Reinstall]  
Авторkиka (Нерегистриран)
Публикувано17.04.05 21:49

Ами вече 5 месеца търся да си купя Греифрутче, ама да е малко за да ми е по евтино.
Само че да е облагородено. Или коренособствено.

Абе дето след 2-3 г. да ми дава плод.

Е и все се разминавам с възможноста да си го купя.

Та няква идея!!?

Тема Re: До Стефан Пък аз си търся Греифрутченови [re: kиka]  
Публикувано18.04.05 10:11

Аз не мога да ти бъда полезен. Отглеждам само външни (градински) и зимоустойчиви растения.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.