|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
До Стефан /нерегистриран/
|
|
Автор |
Reinstall (новак) |
Публикувано | 16.04.05 06:24 |
|
А да имаш лавандула?
| |
Тема
|
Re: До Стефан /нерегистриран/
[re: Reinstall]
|
|
Автор | Cтeфaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.04.05 16:15 |
|
Имам
| |
Тема
|
[re: Cтeфaн]
|
|
Автор | ИPA (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.04.05 20:53 |
|
Преди две години си купих от една борса лавандула, но после някой ми каза, че това е розмарин /така ли се пишеше?/ С малки остри синкаво-зелени листенца и много дребни синьо-лилави съцветия. Купих и семенца, но нито едно не поникна. Трудна ли е за отглеждане и къде ти е разсадника?
| |
|
До Ива: розмарина има листенца като бодлички, по -тъмно зелен е от лавандулата. Различават се коренно и по аромат и розмарина расте нагоре , може да се използва като вид плет. Лавандулата става като малко храстче. Казват, че много лесно се гледала лавандулата, многогодишно, на слънце и не се полива. Аз обаче, не мога да я хвана - нито от семена, нито от разсад
До Стефан: а можеш ли да ми изпратишя няколко корена, извън София, с наложен платеж, за моя сметка?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bimba (викината мама) |
Публикувано | 17.04.05 10:44 |
|
Защо не погледнеш на Флората във Варна,в Пловдив имаше една фирма която предлагаше много подправки и етерични култури имаше и лавандула 3 лева коренчето
| |
Тема
|
[re: bimba]
|
|
Публикувано | 17.04.05 17:13 |
|
Никога не съм пращал живо рстение с наложен платеж. Та в известен смисъл ще ми е проблем. Все някога ще ти се случи да минеш през София (или твой познат). Лавандулата е в саксии от 1 л. Струва 2 лв. Може да се сади целогодишно, когато е в саксия. Не ви никне вероятно, защото семената изискват стратификация. Най-простият начин е да се засее още есента и да се остави на студа и снега. Пролетта никне. Но тъй като вече сте пропуснали зимата, можете да я сложите във влажен пясък в хладилника за 1 месец. Пясъкът трябва да се поддържа влажен; или пък във влажно парцалче, марля (навито като палачинка, а пълнежа са семенцата). След този период на студено третиране си я засейте, не много дълбоко, на 0.5 см. Ако не са много стари семената трябва да поникне. Разсадникът ми се намира в близост до с. Негован, на пътя Негован - София - 200м след пясъчната кариера вдясно по посока София.
| |
Тема
|
[re: Cтeфaн]
|
|
Автор |
Reinstall (новак) |
Публикувано | 17.04.05 18:11 |
|
Благодаря, брат ми живее в София, трябва да го питам кога ще идва към нас и да мине да купи
| |
|
А за Флората във Варна, миналата година имаше нещо такова на входа на Морската градина, но нямаше нищо интересно, само петунии някакви, прецъфтели вербени, това беше. Дано тази година покажат нещо интересно
| |
Тема
|
Re: До Стефан Пък аз си търся Греифрутче
|
|
Автор | kиka (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.04.05 21:49 |
|
Ами вече 5 месеца търся да си купя Греифрутче, ама да е малко за да ми е по евтино.
Само че да е облагородено. Или коренособствено.
Абе дето след 2-3 г. да ми дава плод.
Е и все се разминавам с възможноста да си го купя.
Та няква идея!!?
| |
Тема
|
Re: До Стефан Пък аз си търся Греифрутче
[re: kиka]
|
|
Публикувано | 18.04.05 10:11 |
|
Аз не мога да ти бъда полезен. Отглеждам само външни (градински) и зимоустойчиви растения.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|