|
|
|
Тема
|
Обеззаразяване на почвата+цъфтеж на петунии
|
|
| Автор | mai4ence (Нерегистриран) |
| Публикувано | 15.04.05 09:27 |
|
|
Здравейте,
вчера си купих петунии и продавача ми каза, ако имам възможност за изгоря почвата с горелка или да я залея с нещо и да я запаля с цел да се унищожат гъбичките, които пречат на растежа/цъфтежа им. Струва ми се обаче, 4е по този начин ще унищожа и хумуса, някой дали може да ми препоръча по-безболезнен начин? И друго, как да поддържам цъфтежа им? На какви съставси да е богата торта? В момента за стайните си растения ползвам Екофлор и се развиват добре, но тя е комбинирана. Една колежка ми каза 4е за петунии са и препоръчали Сърфинии /така пишело на етикета/, но не намерих информация за такава тор.
Благодаря предварително.
| |
|
Тема
|
Re: Обеззаразяване на почвата+цъфтеж на петунии
[re: mai4ence]
|
|
| Автор |
Tantipa (непознат) |
| Публикувано | 15.04.05 13:46 |
|
|
Сърфинията е вид каскадна петуния. А относно торовете - има всякакви за цъфтящи балконски, разликата в състава вероятно не е голяма. Успех! Това за горелката не ми харесва....за всеки случай смени пръстта на разсада.
| |
|
Тема
|
[re: mai4ence]
|
|
| Автор |
Reinstall (новак) |
| Публикувано | 15.04.05 14:14 |
|
|
При петуниите е по важно да са на слънце, редовно да се поливат и най -важното - да се премахват прецъфтелите цветове. Аз, по принцип съм противник на изкуствените торове, от няколко години си гледам петунии на балкона по описанат формула и цъфтят до края на август. после ги отрязвам, цъфват наново, но вече доста по слабо
| |
|
Тема
|
[re: Reinstall]
|
|
| Автор | mai4ence (Нерегистриран) |
| Публикувано | 15.04.05 15:48 |
|
|