|
Тема
|
каланхое
|
|
Автор | capa (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.03.05 12:35 |
|
като преzьфтя му отряzах увехналите стрьк4ета и сега не иска да zьфти. Моля , дайте сьвети. Благодаря.
| |
Тема
|
Re: каланхое
[re: capa]
|
|
Автор |
bimba (викината мама) |
Публикувано | 04.03.05 14:34 |
|
моите още не са прецъфтели,но ми казаха,че действително след това се подрязват и се прибират на по-тъмно място,айде който ги гледа от повече години да каже как стои въпроса
| |
Тема
|
[re: bimba]
|
|
Автор | CactusJack (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.03.05 15:27 |
|
Sega ne mu e perioda.
| |
|
не те разбрах точно,за какво не му е перода сега
| |
|
Олеле, аз вчера ги орязах и трите . Ама аз някъде четох, че напролет (нали поне според календара сега е пролет) се орязват, за да се разклонят и да цъфтят обилно. Ох, пак ли не съм разбрала . Моля те, пиши къде е грешката ми и уморила ли съм ги?
| |
Тема
|
[re: capa]
|
|
Автор | любитeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.03.05 09:06 |
|
След прецъфтяването трябва да се намали поливането. След известно време на почивка, отново ще се развият цветни пъпки.
Гледам каланхое от 2-3 години. През миналото лято цъфтяха почти непрекъснато. В момента и трите цвята, които имам са цъфнали, след като почиваха 2-3 месеца(късна есен и зима). Небива да се поливат прекомерно. Предпочитат по-суха почва. Ако се полива по-често, развива много листа без цветни пъпки.
Не се притеснявай, според мен цветето ти е живо . Намали поливането, остави го да почине и след месец, два ще те зарадва с нови цветове . Успех и не се предавай!
| |
Тема
|
[re: любитeл]
|
|
Автор |
ofika (отнесена) |
Публикувано | 16.03.05 19:55 |
|
А на коя година почват да цъфтят. Моето е на 3. Подрязвах, засушавах, затъмнявах и нищо.
Hе иди по течению, не иди против течения, иди поперек него, если хочешь достичь берега
| |
|
|
|
|