|  | | 

| 

| 

| Тема |  аспидистра   |  |  | Автор | Cristal (непознат
) |  | Публикувано | 23.02.05 11:02 |  |  | 

Някой би ли могъл да ми каже колко листа излизат за една година и какво цъфти?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: аспидистра  [re: Cristal] |  |  | Автор | И. (Нерегистриран) |  | Публикувано | 23.02.05 11:53 |  |  | 

Расте много бавно, може би затова не е обект на размнижаване и продажба. Не мисля, че прави повече от 3-4 листа на година, даже и при добри грижи. Колкото до цъфтеж - мижава работа. Дребни лилавокафяви цветчета в основата на листата на нивото на почвата. Тя е листнодекоративно растение с изключителна издържливост на неблагоприятни условия - може да вирее в помещения със съвсем слабо или изкуствено осветление. Това е най-ценното и качество. Макар че и самото растение на мен лично ми харесва.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: аспидистра  [re: И.] |  |  | Автор | Delphinium (Нерегистриран) |  | Публикувано | 23.02.05 13:47 |  |  | 

А има ли от къде да се сдобия с аспидистра в София? В тъмния ми апартамент успяват да виреят много малко видове цветя.

|  |  |  
             |  |  | 

здравей,

виждала съм преди време да продават на пазара зад румънското посолство, както и на женския пазар, но сега зимата е малко вероятно. Може и на флората да има, знае ли човек.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: аспидистра  [re: _skromna] |  |  | Автор | Delphinium (Нерегистриран) |  | Публикувано | 23.02.05 16:04 |  |  | 

Благодаря ти, ще видя на флората, а като се затопли, ще скоча и до Ситняково (румънското посолство). Хич не ми се ходи на женския пазар
  . Там просто е ужасно! 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: аспидистра
[re: Delphinium] |  |  | Автор | Kитka (Нерегистриран) |  | Публикувано | 23.02.05 22:14 |  |  | 

Потърси предишна тема, май беше по запитване за подходящи растения за тъмен коридор - имаше писано за аспидистрата.

|  |  |  |  

|   | 
 |