Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:31 06.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Въпрос към Golden...нови  
Автор Karmen_ (на тема орхидеи)
Публикувано18.01.05 14:18

Видях в Webshots че имаш снимка на камелия... Я сподели малко опит, при теб ли цъфна или е купена с цвят? Моята я имам от година и направи към 50 пъпки от които нито една не се отвори .

Светът не се нуждае от чувства, а от уважение.

Тема Re: Въпрос към Golden...нови [re: Karmen_]  
Автор Flash_ ()
Публикувано18.01.05 18:20

А какво стана? опадаха ли?
И аз си купих преди седмица, с пъпки...не знам дали ще цъфне. Пресадих я, може и да съм я ошашкала:-(

Тема Re: Въпрос към Golden...нови [re: Flash_]  
Публикувано19.01.05 09:10

Иха, пресадила ли си я? Моята не смея, че почвата не е от тия дето се продават , има специална за азалии и камелии.

Иначе щом си я купила с пъпки, вероятността да опадат е доста голяма, колкото и да не искам да те разочаровам, но си е така.
Моята я взех без пъпки, на два пъти пусна нови клончета, след това започна с пъпките - около 5-6 месеца ги пълнеше - успях да видя че едните са бели, а другите розови, но нито една не се отвори нацяло, декември останаха около десетина пъпки, които при смяната на квартирата бяха обрулени. Сега я очаквам да вади нови клончета, довечера ще пусна снимка.

Тема Re: Въпрос към Golden... [re: Flash_]  
Публикувано19.01.05 09:11

Бе тоз албум не мога да го отворя

Автор Flash_ ()
Публикувано19.01.05 09:19

Аз съм подготвена да си хвърли пъпките, макар, че ще бъда много разочарована. Обаче беше в торф, в маъничка саксийка и отдолу излизаха корени. И реших, че няма какво да я чакам. Иначе да - купих пръст за азалии, разбрах, че и камелията предпочита по кисела почва. Между другото, опитвам се да намеря и купя лакмус, много ще ми е интересно да проверя ph-то на почвата в някои саксии, но засега безрезултатно. Пробвах в аптеки и книжарници ама няма и не имало. Има едно папиниерско дружество ама все затворено го намирам...
Моя ли албум не можеш да отвориш?

може да сиимат проблеми там из уебшота, знам ли ги...

Публикувано19.01.05 09:39

Ами камелията не прави голяма коренова система - има малки коренчета които обазуват топка, ще я видиш мойта е в доста малка саксия, мисля да я пресадя март- април. Сега незнам тия камелии дето растат по дворовете и са огромни сигурно доста корени имат. Пък и не са малко разновидностите.

А колкото до лакмуса - питай в зоомагазините където продават риби - там продават на ролка цяла лента и има диаграма с различните цветове за киселинността.
А уебшотс маи имат проблем днес.

Автор golden (24 карата)
Публикувано19.01.05 09:54

ЗДР!Моята камелия я купих с една отворена пъпка и 5-6 пъпки.Прехвърлих я в доста по-голяма саксия и сложих кисела почва за азалии.Мисля,че станаха вече 2 седмици,за което време се отвориха още 3 пъпки.Не е паднала нито една пъпка.Гледам я в нещо като остъклена ниша със северозападно изложение-много е светло,но директни слънчеви лъчи има за кратко. Поливам,когато пръстта поизсъхне.Торила съм досега 1 път.Не се се сещам друго.
П.С.Видях страхотна червена камелия- КРАСОТА!

Автор Flash_ ()
Публикувано19.01.05 10:41

Аууу, мерси за инфото за лакмуса! Ти си първата която дава конкретна идея отде да го намеря! Мерси, дано ти цъфнат камелиите!

Автор golden (24 карата)
Публикувано19.01.05 15:06

и аз ще взема да си купя лакмус-това е супер идея!

Автор Nadin (цветна)
Публикувано29.01.05 03:22

Здравейте,
да ви се похваля и аз се сдобих с Камелиа
Лелеее колко съм дволна :)))
Ето я хубавицата

Моля се да не и опадат пъпките, сложила съм я на балкона- гледам тук по цветарските магазини така ги държат, дано не и стане нещо, че вътре е адска жега и със сигурност ще и бъде зле!
Стискайте палци!
Сега търся да прочета нещо повече в нета за гледането, че си нямам и идея.
Вие как ги гледате вашите?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.