Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:04 09.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Тема Как се размножава дизиготека?нови  
Автор Andrea$ (Ая)
Публикувано27.04.04 16:04

Здравейте!
Преди 4 години ми подариха 20-30 сантиметрова дизиготека. Имаше 2 по-дълги стебла и 2 по-малки издънки. Издънките дадох по-късно на мои близки, но не успяха да ги хванат. От тогава нови издънки не са се появявали, а двете стебла вече са около метър и половина високи. Питах в цветарския магазин наблизо как се размножава, но жената не знаеше. С листата ли, с издънки ли? Четох из нета, ама що ли не разбрах ? Поне разбрах, че дизикотеката е капризно растение и се препоръчва да се гледа от градинари с опит . Аз някак си случайно съм нацелила условията за нея (за щастие).
Та как да я развъдя?

Тема Re: Как се размножава дизиготека?нови [re: Andrea$]  
Автор Kitten (in love)
Публикувано28.04.04 11:22

Привет!
Аз още не съм пробвала да размножавам моята, затова ти пиша какво казват книгите
"Експерт по стайните растения" (книгата) твърди:
Размножаване: трудно; направете стъблени резници през пролетта; използвайте стимулатор за вкореняване и осигурете топлина на субстрата.
Забележка: това за стимулатора и топлината го пише за всички растения, та не знам доколко е вярно - ако намериш някъде вкоренител, кажи къде, плс, аз никъде не намирам
Току що забелязах, че Жечка Георгиева не се е вихрила по темата за дизиготеката в нейното книжле и това ми остава единственото инфо засега
Желая ти успех

Тема Re: Как се размножава дизиготека?нови [re: Kitten]  
Автор Andrea$ (Ая)
Публикувано28.04.04 11:55

Мерси!
Ама много съм непросветена, нито знам какво е стъблени резници, нито стимулатор за вкореняване . Дали трябва да резна върховете на стеблата и да пробвам да ги вкореня? Ама аз имам само 2 стебла, кво ще стане като им резна върховете... Такива ми ти въпроси ми се въртят. Ще трябва още да ровя за инфо, не ми се рискува. Може пък и да пропусна тая пролет с тия темпове .
А случайно в твоята книжка да пише латинското название на дизиготеката?
Ако открия стимулатора в някой от близките цветарски, ще се обадя

Тема Re: Как се размножава дизиготека?нови [re: Andrea$]  
Автор Kitten (in love)
Публикувано28.04.04 13:19

Dizygotheca е латинското название
Ами да, идеята е да резнеш 10-15 см от върха на стъблото. Но щом твоята си расте бързо пак ще си порасне където си я отрязала, възможно е дори да се разклони
Успех!

Тема Re: Как се размножава дизиготека? [re: Kitten]  
Автор _skromna (минаващ)
Публикувано28.04.04 15:40

привет, пак аз

вкоренители има в цветната борса до работата ми. В малки контейнерчета на POKON, прахообразно е. Цената му е 3.50. Аз вече си взех и го изпробвах с бугенвилията, сега чакам резултати

поздрави

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.