Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:17 10.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Най- сетне и моята гардения..нови  
Автор axa ()
Публикувано10.04.04 11:11

Цъфна-а-а-а-а!

Точно в седмицата мужду Цветница и Великден!
Толкова е мъничка, е с такъв огромен цвят! И ухае страхотно!

Не можах да се сдържа да не се похваля!

Тема Re: Най- сетне и моята гардения..нови [re: axa]  
Автор Flash_ ()
Публикувано10.04.04 12:14

Честито!
Наистина аромата е незабравим.
Моята ще цъфне след месец най-рано, и миналата година така направи, в края на май се разцъфтя и заедно с нацъфтелите липи навън беше омайващо!
Какво става с балконските цветя?

Тема Re: Най- сетне и моята гардения..нови [re: Flash_]  
Автор axa ()
Публикувано12.04.04 18:25

С балконските положението е страшно!!!!
Като са наизбуяли едни - най- различни....Сега чакам да ставнат малко по- големички, че да пикирам и да прехвърлям в сандъчета...

Страх ме е само , че са доста нежни и като ги пресаждам ще ги уморя..Ти как процедираш в такива случаи..Има ли някаква по- специална техника???

Едно е сигурно- или ще стане много хубаво, или нищо няма да излезе!

Автор Flash_ ()
Публикувано13.04.04 13:30

Хаха...ще стане хубаво, нали е зелено!!!
Няма да ги умориш, ти лекичко и внимателно, аз правих разсад само на невен и го преместих в сандъче мъничък , на 2-ра двойка листа и всичките оцеляха. Специална техника няма, гледай почвата да не е много суха за да не се накъсат коренчетата...

Автор axa ()
Публикувано14.04.04 15:31

И аз разпознавам невен в безбройнете стръкчета, които излязоха.Мирише си на невен!
За да не се чудиш, че не знам точно какво ми е поникнало, трябваше да обясня, че купих един пакет семена за балкон, а вътре бяха най- различни и сега обърквацията е пълна!!!

Да питам нещо за гарденията!малко съм притеснена, защото забелязвам, че новите листа, които излизат не стават тъмнозелени с времето, както си е редно, а стоят светло зелени и дори жълтеят..От какво ли може да е това..да не би цвета да е взел силиците на растението и те да не могат да си позеленяват ????Не съм я преполивала, не съм и сменяла мястото...Просто не знам защо така се получава!!

Автор Flash_ ()
Публикувано14.04.04 15:37

Че са светлозелени няма страшно, ще станат тъмнозелени след време...новите са така. Ама защо пък жълтеят? Да не ти е на слънце? Но щом пък цъфти значи си е добре...Според мен няма място за тревога, и на моята последните листа са светлозелени. Такива са и на азалията ми...според мен си е нормално.

АвторПoли (Нерегистриран)
Публикувано17.04.04 00:08

Поздрави за гарденията! Би било добре да видим снимка...

аха,жилките открояват ли се на фона на пожълтяващото листо?
Това е хлороза.Недостатък на желязо,който по-остро се проявява именно в периода на цъфтеж.Потърси хелатно желязо в чист вид или поне тор с максимално съсдържание,с който може и да поливаш и да пръскаш листата.Поливай с подкиселена вода-това помага за усвояването на желязото от почвата.

аха, твоята така ли разтваряше цвета? Търся сорта на своята...Някой да може да каже? Радиканс?

Ако и твоята е Радиканс като моята (така подозирам),не тори по време на цъфтежа! Само желязо и лимонче във водичката !

Автор _skromna (минаващ)
Публикувано17.04.04 10:23

и моята гардения днес цъфна, като по поръчка за рожденния ден на мъжа ми . Надявам се, че след като вече веднъж е цъфнала няма да имам повече проблеми с отглеждането й (понеже дълго време боледува)

Тема Re: Най- сетне и моята гардения..нови [re: Пoли]  
Автор axa ()
Публикувано17.04.04 10:43

Да, открояват се жилките!

Може ли да се намери такова желяза по агро- аптеките?
И кога да почна да я торя, когато цветът увехне ли?

Колко лимон на колко вада да слагам?

А колкото до сорта, май не е същия начин на разтваряне. Моята е дота по- рошава...Снимка за съжаление не мога да пусна, защото нямам диг. апарат,снимала съм я с обикновен, но докато извадя снимките, докато ги сканирам.....

Автор Kitten (in love)
Публикувано17.04.04 16:45

Вместо да търсиш тор с желязо, бучиш в саксията 2-3 ръждясали пирона и ситуацията кротко заспива
Като поливаш растението си дърпа колкото желязо му е нужно и всичко е тип топ

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.