|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Най- сетне и моята гардения..
|
|
Автор |
axa () |
Публикувано | 10.04.04 11:11 |
|
Цъфна-а-а-а-а!
Точно в седмицата мужду Цветница и Великден!
Толкова е мъничка, е с такъв огромен цвят! И ухае страхотно!
Не можах да се сдържа да не се похваля!
| |
Тема
|
Re: Най- сетне и моята гардения..
[re: axa]
|
|
Автор |
Flash_ () |
Публикувано | 10.04.04 12:14 |
|
Честито!
Наистина аромата е незабравим.
Моята ще цъфне след месец най-рано, и миналата година така направи, в края на май се разцъфтя и заедно с нацъфтелите липи навън беше омайващо!
Какво става с балконските цветя?
| |
Тема
|
[re: Flash_]
|
|
Автор |
axa () |
Публикувано | 12.04.04 18:25 |
|
С балконските положението е страшно!!!!
Като са наизбуяли едни - най- различни....Сега чакам да ставнат малко по- големички, че да пикирам и да прехвърлям в сандъчета...
Страх ме е само , че са доста нежни и като ги пресаждам ще ги уморя ..Ти как процедираш в такива случаи..Има ли някаква по- специална техника???
Едно е сигурно- или ще стане много хубаво, или нищо няма да излезе!

| |
Тема
|
|
|
Автор |
Flash_ () |
Публикувано | 13.04.04 13:30 |
|
Хаха...ще стане хубаво, нали е зелено!!!
Няма да ги умориш, ти лекичко и внимателно, аз правих разсад само на невен и го преместих в сандъче мъничък , на 2-ра двойка листа и всичките оцеляха. Специална техника няма, гледай почвата да не е много суха за да не се накъсат коренчетата...

| |
Тема
|
|
|
Автор |
axa () |
Публикувано | 14.04.04 15:31 |
|
И аз разпознавам невен в безбройнете стръкчета, които излязоха.Мирише си на невен!
За да не се чудиш, че не знам точно какво ми е поникнало, трябваше да обясня, че купих един пакет семена за балкон, а вътре бяха най- различни и сега обърквацията е пълна!!!
Да питам нещо за гарденията!малко съм притеснена, защото забелязвам, че новите листа, които излизат не стават тъмнозелени с времето, както си е редно, а стоят светло зелени и дори жълтеят..От какво ли може да е това..да не би цвета да е взел силиците на растението и те да не могат да си позеленяват ????Не съм я преполивала, не съм и сменяла мястото...Просто не знам защо така се получава!!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Flash_ () |
Публикувано | 14.04.04 15:37 |
|
Че са светлозелени няма страшно, ще станат тъмнозелени след време...новите са така. Ама защо пък жълтеят? Да не ти е на слънце? Но щом пък цъфти значи си е добре...Според мен няма място за тревога, и на моята последните листа са светлозелени. Такива са и на азалията ми...според мен си е нормално.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Пoли (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.04.04 00:08 |
|
Поздрави за гарденията! Би било добре да видим снимка...
аха,жилките открояват ли се на фона на пожълтяващото листо?
Това е хлороза.Недостатък на желязо,който по-остро се проявява именно в периода на цъфтеж.Потърси хелатно желязо в чист вид или поне тор с максимално съсдържание,с който може и да поливаш и да пръскаш листата.Поливай с подкиселена вода-това помага за усвояването на желязото от почвата.
аха, твоята така ли разтваряше цвета? Търся сорта на своята...Някой да може да каже? Радиканс?
Ако и твоята е Радиканс като моята (така подозирам),не тори по време на цъфтежа! Само желязо и лимонче във водичката !
| |
Тема
|
|
|
Автор |
_skromna (минаващ) |
Публикувано | 17.04.04 10:23 |
|
и моята гардения днес цъфна, като по поръчка за рожденния ден на мъжа ми . Надявам се, че след като вече веднъж е цъфнала няма да имам повече проблеми с отглеждането й (понеже дълго време боледува) 
| |
Тема
|
[re: Пoли]
|
|
Автор |
axa () |
Публикувано | 17.04.04 10:43 |
|
Да, открояват се жилките!
Може ли да се намери такова желяза по агро- аптеките?
И кога да почна да я торя, когато цветът увехне ли?
Колко лимон на колко вада да слагам?
А колкото до сорта, май не е същия начин на разтваряне. Моята е дота по- рошава...Снимка за съжаление не мога да пусна, защото нямам диг. апарат,снимала съм я с обикновен, но докато извадя снимките, докато ги сканирам.....  
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kitten (in love) |
Публикувано | 17.04.04 16:45 |
|
Вместо да търсиш тор с желязо, бучиш в саксията 2-3 ръждясали пирона и ситуацията кротко заспива
Като поливаш растението си дърпа колкото желязо му е нужно и всичко е тип топ 
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|