Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:36 12.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Тема Помощ-капят листата на Бенджаминанови  
Автор bimba (Викината мама)
Публикувано31.01.04 21:49

имате ли идея каква може да е причината ,много ме е яд гледам го вече 5години и е почти с 2 м височина,досега не съм имала проблем с него ,стаята е южно изложение ,слънчева около 17 градуса постоянна топлина ,поливам го веднъж на седмица ....

Тема Re: Помощ-капят листата на Бенджамина [re: bimba]  
Автор Eлицa (новак)
Публикувано01.02.04 06:40

Здрасти. При мен е същият случай. Бенджамина ми също е около 2 м. гледам го от 6-7 год. и никога не съм имала проблеми. Сега обаче от около 1месец листата жълтеят и падат. Единственото което се сещам е за температурата. Миналата година пускахме парното в тази стая и всичко беше наред. Тази година обаче парно няма в тази стая и температурата е около 18-19 градуса. Ще се радвам някой да помогне със съвет.

Тема Re: Помощ-капят листата на Бенджаминанови [re: bimba]  
Автор Umai Maia (Tengri's)
Публикувано01.02.04 10:55

На мене ми се случи преди около месец, оттогава започнах да го пръскам с вода с пуловеризатор...не знам дали трябва, може и да му вредя...но оттогава спряха да му капят листата. Стаята ми е с парно и така. Сега си е наред.

Необходимото Ми Зло

Тема Re: Помощ-капят листата на Бенджаминанови [re: Eлицa]  
Автор Kitten (tiny little)
Публикувано01.02.04 21:13

Проблемът определено не е от температурата - имай предвид, че при мен в стаите С парно температурата е 19, или най - много 20 градуса, и растенията направо просперират . Абсурдно е на бенджамина да му е студено при такава температура.

Тема Re: Помощ-капят листата на Бенджаминанови [re: Eлицa]  
Авторjam (Нерегистриран)
Публикувано02.02.04 14:37

като че ли е някакъв вирус :))
и моя бенджамин, който си отглеждам от 3 години на прозорец, в стая с парно, от Коледа насам също го сполетя страшен листопад.
аз пък реших, че е от сух и топъл въздух.
местих го в кухнята на по-хладно и не толкова светло.
като че ли засега овладях положението, но изкапаха адски много листа.
сега е върнат на старото си място и го дебна, но мисля, че не е стабилизиран напълно...

Тема Re: Помощ-капят листата на Бенджаминанови [re: bimba]  
АвторSunny (Нерегистриран)
Публикувано09.02.04 13:24

Мисля че проблемът е в по-сухия въздух през зимата (заради парното). Бенджамините обичат да им се пръскат листата.

Пробвай - надявам се да помогне

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.