Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:43 13.11.24 
Хоби, Развлечения
   >> Цветарство и градинарство
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Зюмбюлчета?нови  
Автор $burov (начинаещ)
Публикувано14.12.03 11:24

Здравейте,
купих си луковици на зюмбюл. Въпроса ми е сега подходящо време ли е за засаждане, колко да ги поливам и на каква температура да ги държа.

Благодаря предварително.

Тема Re: Зюмбюлчета?нови [re: $burov]  
АвторCтeфaн (Нерегистриран)
Публикувано14.12.03 18:46

Насади си ги в градината. За градината все още не е късно. Има някаква вероятност да не ти цъфтят тази пролет. Изобщо със зюмбюлите работата е сложна. Ако не ти цъфне тази пролет - забрави. На следващата година ще се е изродил. Това са холандски боклуци, които виреят само в Холандия. А ако мислиш да ги гледаш в саксия в стая, там работата е още трудна. Нямаш никакъв шанс вече по това време на годината. Успех!

Тема Re: Зюмбюлчета?нови [re: Cтeфaн]  
Автор ah ((flo))
Публикувано18.12.03 15:10

zаЩо да няма Шанс в стая? аz съм сложила едни нарциси (ноември) и ми се струва, че Ще покарат...

Тема Re: Зюмбюлчета?нови [re: ah]  
Публикувано18.12.03 18:46

Ставаше въпрос за зюмбюли и то през декември.

Тема Re: Зюмбюлчета?нови [re: Cтeфaн]  
АвторПoли (Нерегистриран)
Публикувано25.12.03 18:51

Стефане,кой ти каза подобни глупости?И защо без да си сигурен така отчайваш човека?Изобщо не е късно и зависи какъв е сорта.
Аз нямам опит в отглеждане на луковици,но тази година си купих също зюмбюлчета и изчетох доста.
Това,което разбрах е,че луковиците трябва да се държат около 3 месеца при температура 2-4 градуса.С две думи в най-долното чекмедже на хладилника.После се засаждат и пак се държат със саксийката най-отдолу на хладилника,докато не се покаже цвета на зюмбюла(около 2 месеца).Тогава саксията се изнася.Това е много елементарно казано,така че ако имаш нужда от инфо,кажи,ще ти дам.То е на руски за съжаление...Никой не си прави труда да създава български сайтове,но все пак върши работа.Най-лошото е,че в най-долното чекмедже с луковиците не трябва да има никакви продукти...Аз това не съм го спазвала и не знам дали ще се получи нещо,но ще пробвам.Иска ми се към март-април да имам зюмбюлче в къщи и то собственоръчно отгледано.
Холандските луковици са си много добри.Толкова хора си отглеждат в къщи пролетни цветя исключително от холандски луковици и никой не се е оплаквал...Само че то си има чалъм...Ето това е любителска снимка от руски форум:

Тема Пиши ми пакнови [re: Пoли]  
Публикувано25.12.03 19:38

Когато през пролетта ти цъфнат с такива цветове като на картинката.

Тема Re: Пиши ми пакнови [re: Cтeфaн]  
Публикувано26.12.03 03:10

Тези цветове на картинката са отгледани от холандски луковици.Соственичката им-моя адашка отглежда пролетни цветя всяка зима.Тя ми е консултантката за моите луковици и аз следвам нейните инструкции.Вярно,че не спазих условието за продуктите и съм малко несериозна,но ако се спазят точно инструкциите няма начин да не стане!

Тема Re: Пиши ми пакнови [re: Пoли]  
Публикувано26.12.03 03:15

Ето още цъфнали на 23.12 зюмбюли на любители от същия форум:

Ето и минзухарчета от същия ден:

Публикувано26.12.03 03:22

А това са холандски зюмбюли от миналата година,които тази също ще цъфтят в стайни условия:

В този стадий е все още рано за изнасяне от хладилника...

Публикувано26.12.03 03:27

И още...Пак отгледани от луковички.

Не е нужно някой да се оринтира по мен...Ето ти многобройни примери,че холандските луковици прекрасно се отглеждат в къщи и дори е възможно програмиране на датата на цъфтеж.Възможно е да си отгледаш зюмбюл,който да цъфне точно на Нова година или точно на рождения ти ден...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.