Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:22 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Flash
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема уффнови  
Автор Pro (bawler)
Публикувано08.08.01 12:28

аре специалистите по всичко... дайте един компетентен отговор защо гиф с прозрачност при импорт запълва прозрачната част, все едно съм сложил интерлийс (или сканлайн ако предпочиташ) филтър? а? до сега един приличен отговор не съм чул по темата... и без глупости, като брейк апарт и с гумата да трия като невменяем...

| ах, недей - късаш ми сърцето!
| Pro

Тема Re: уффнови [re: Pro]  
Авторposetitel (Нерегистриран)
Публикувано08.08.01 12:48

M-m-m da tova e interesno. Dano se nameri nqkoj kojto da go obqsni snosno.

Автор Mescalito (кактус)
Публикувано08.08.01 12:51

Che zashto shte polzvash gif? Az dosega ne sym vidial predimstvo na gif-a pred png (koito pyk ot svoia strana ima mnogo - alpha channel) vyv flash. Dokolkoto znam na flasha mu e vse edno kolko cviata i kyv format e rastera, toi si go optimizva po negov si nachin nakraia.. no moje i da byrkam... ne e istina kolko mrazia da pravia flash :)

Тема Re: уффнови [re: Mescalito]  
Автор Pro (bawler)
Публикувано08.08.01 13:40

дефакто мога да се опитам и jpeg да ползвам, защото фона ми е едноцветен, но ми трябва прозрачност... а докато пусна файъруъркс в офиса спичам от чакане и после обикновено се опитвам да потроша хардуера вместо да работя...

между другото пнгто поддържа ли частична прозрачност? сещам се, че имаше такава тема някъде ама не мога да си спомня къде... под частична разбирам нещо, като 50%, а не някаква друга идея...

| Pro

Тема Re: уфф [re: Pro]  
Автор Mescalito (кактус)
Публикувано08.08.01 13:42

Alpha channel kato vyv photoshop :))))
Poddyrja hiliadi niva na prozrachnost
vyv flash e mnogo efektno, no pyk i goliamshko stava...
a vyv html oshte ne sym uspial da go podkaram, edinstvenia browser deto se navi da vizualizira nivata na prozrachnost na png beshe Netscape za linux
no pyk ne sym probval ot poveche ot godina, segashnite versii koi gi znae...

Тема Re: уффнови [re: Mescalito]  
Автор Pro (bawler)
Публикувано08.08.01 14:09

майната му на размера - важното е концепция да има ;-)

| Pro

Авторposetitel (Нерегистриран)
Публикувано08.08.01 21:37

Za pod Win Netscape 6 vizualizira pravilno png failove. No pyk PNG stavat i dosta golemi failove. No 6to razmera nqma zna4enie dejstvaj :)

Тема Re: уффнови [re: posetitel]  
Автор Pro (bawler)
Публикувано09.08.01 09:31

interesnoto e che macromedia opisanieto na png formata kazwa che pngtata stawat 10 do 30% po-malki ot syotwetniq gif...

| Pro

Тема ihнови [re: Pro]  
Автор5838 (Нерегистриран)
Публикувано09.08.01 15:59

mnoo znaesh ve
shto pitash togava :P

АвторPhilip (Нерегистриран)
Публикувано09.08.01 19:31

Точно така. От _съответния_ .gif. Но за да съответства .png на .gif, трябва цветовете да са еднакъв брой. А как да съответства, ако в .png имаш 20-30 хил. цвята, а компресията е без загуба на качество?

поздрави
Philip

P.S. - мисля, че в някои случаи може и доста повече от 30 %.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.