|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
уфф
|
|
Автор |
Pro (bawler) |
Публикувано | 08.08.01 12:28 |
|
аре специалистите по всичко... дайте един компетентен отговор защо гиф с прозрачност при импорт запълва прозрачната част, все едно съм сложил интерлийс (или сканлайн ако предпочиташ) филтър? а? до сега един приличен отговор не съм чул по темата... и без глупости, като брейк апарт и с гумата да трия като невменяем...
| ах, недей - късаш ми сърцето!
| Pro
| |
Тема
|
Re: уфф
[re: Pro]
|
|
Автор | posetitel (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.01 12:48 |
|
M-m-m da tova e interesno. Dano se nameri nqkoj kojto da go obqsni snosno.
| |
|
Che zashto shte polzvash gif? Az dosega ne sym vidial predimstvo na gif-a pred png (koito pyk ot svoia strana ima mnogo - alpha channel) vyv flash. Dokolkoto znam na flasha mu e vse edno kolko cviata i kyv format e rastera, toi si go optimizva po negov si nachin nakraia.. no moje i da byrkam... ne e istina kolko mrazia da pravia flash :)
| |
|
дефакто мога да се опитам и jpeg да ползвам, защото фона ми е едноцветен, но ми трябва прозрачност... а докато пусна файъруъркс в офиса спичам от чакане и после обикновено се опитвам да потроша хардуера вместо да работя...
между другото пнгто поддържа ли частична прозрачност? сещам се, че имаше такава тема някъде ама не мога да си спомня къде... под частична разбирам нещо, като 50%, а не някаква друга идея...
| Pro
| |
|
Alpha channel kato vyv photoshop :))))
Poddyrja hiliadi niva na prozrachnost
vyv flash e mnogo efektno, no pyk i goliamshko stava...
a vyv html oshte ne sym uspial da go podkaram, edinstvenia browser deto se navi da vizualizira nivata na prozrachnost na png beshe Netscape za linux
no pyk ne sym probval ot poveche ot godina, segashnite versii koi gi znae...
| |
|
майната му на размера - важното е концепция да има ;-)
| Pro
| |
Тема
|
|
|
Автор | posetitel (Нерегистриран) |
Публикувано | 08.08.01 21:37 |
|
Za pod Win Netscape 6 vizualizira pravilno png failove. No pyk PNG stavat i dosta golemi failove. No 6to razmera nqma zna4enie dejstvaj :)
| |
|
interesnoto e che macromedia opisanieto na png formata kazwa che pngtata stawat 10 do 30% po-malki ot syotwetniq gif...
| Pro
| |
Тема
|
ih
|
|
Автор | 5838 (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.08.01 15:59 |
|
mnoo znaesh ve
shto pitash togava :P
| |
Тема
|
|
|
Автор | Philip (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.08.01 19:31 |
|
Точно така. От _съответния_ .gif. Но за да съответства .png на .gif, трябва цветовете да са еднакъв брой. А как да съответства, ако в .png имаш 20-30 хил. цвята, а компресията е без загуба на качество?
поздрави
Philip
P.S. - мисля, че в някои случаи може и доста повече от 30 %.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|