|
Тема
|
Бебета (гупи на 2 дни)
|
|
Автор |
wildfish (непознат
) |
Публикувано | 02.09.07 22:21 |
|
Здравейте от мен :))))
Вчера ми се родиха десетина рибки, отделих ги в 10литров аквариум, с помпичка, много зеленина, темп. на водата е 27 градуса, опитвам се да ги храня със стрит варен жълтък, но те не го ядат и аз го чистя от дъното, за да не замърсява водата. Малките са се разделили на 2 групи, едните са на дъното и почти не се движат, а другите са на повърхността (почти) и не спират да обикалят. Какво значи това, че едните ще умрат ли?????
В нета четох, че трябва да се хранят на 3 часа и да им се сменя често водата, за да не се замърсява, на др. места чета, че се хранят по 2 пъти на ден..., не знам ....
Моля Ви, посъветвайте ме нещо?!??!!!???!! Кажете как си гледате малките, кога им сменяте водата, на каква температура живеят най- добре, просто не искам да ги мъча, искам да ги отгледам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| |
|
Водата се сменя на около 2-3 дни, и то само 1/4 от нея.
Хранене - най-добе е жива храна, дафния, колкото могат да изядат, да не остава, 2 пъти на ден е ок.
Може и някой друг охлюв, планорбис например, да дообира остатъците и да почиства.
И задължително филтър, естествено, например гъбичка с въздух, но не нова гъба, за да има бактериите си в нея.
И 27 градуса е доста. 24-25 е ок.
Никога не е късно да...Редактирано от Eventer на 04.09.07 16:46.
| |
|
Не се притеснявай - би трябвало да оцелеят повечето. При мен гупите никога не са били на преден план - имах няколко в големия аквариум и почти никога не съм вадила малки. И въпреки всичко гупите постоянно ставаха все повече и повече и трябваше да подарявам постоянно.
| |
Тема
|
Re: Бебета (гупи на 2 дни)
[re: cr33py]
|
|
Автор |
onchoo () |
Публикувано | 10.09.07 10:17 |
|
cr33py, ти рибките за храна на котенцата ли ги отглеждаше само, а?! :) :) :)
Народе!!!!
| |
Тема
|
[re: wildfish]
|
|
Автор | wildfish (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.09.07 00:30 |
|
Ne znam kakvo im stana, no vsichkite veche umrqha! Sega sa mi bolni i golemite gupi, pochernqvat.... mislq che shte moga da spasq dve. Mnogo e gadno, veche sym se otchaqla, zagubih entusiazym!!!!!!!
Pozdravi
Tzvety
| |
|
Ееее малките ли умряха!!!
да е някаква болест понякога с еслучват такива неща!!!
Има доста препарати които помагат в такива случаии - важното е да не се отчайваш - чу ли :)
МОже по често да им сменяш водата и да се консултираш с някой за какво заболяване може да става дума !!!
Има един справочник на Сера за болестите там добре са описани симптомите и лечението!!!
Има го в електронен вариант само трябва да го потърся от къде може да се изтегли :)
По поринцип гупите са корави рибчета и не мрат лесно !!!
Поздрави!!!
Народе!!!!
| |
Тема
|
[re: onchoo]
|
|
Автор |
elkin (непознат) |
Публикувано | 10.10.07 00:44 |
|
ето тук може да се изтегли справочника за болести, както и други материали.
http://www.miazoo.com/brochure.html
| |
Тема
|
[re: onchoo]
|
|
Автор |
cr33py () |
Публикувано | 13.10.07 23:02 |
|
Аааа от както имам сегашните ми котки имам само 2 риби - едната сом фосил останал от ученическите ми години - сигурно вече на над 8 години и един хелер на братовчедката. Преди около година ми умряха последното поколение мои палеатуси - бяха на около 6-7 години минимум. Вече нямам време за риби, тези са на доизживяване и това е.
Не, че не ми се занимава, напротив, мечтая си за езерце с кои ама това по натам.
| |
|
Ако си ги местила във вода с различна температура, ако си ги ловила с кепче или цедка, а не с лула, има много причини да умрат ако човек не е прочел предварително какво да прави. Хубаво е да загубиш ентусизъм, защото при несериозно отношение рибките само се мъчат. Винаги преди да отглеждаш даден вид трябва да си сигурен, че знаеш максимално много, не просто да са ти дали пликче с храна и аквариум.
| |
|
|
|
|