Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:25 07.12.25 
Професионални
   >> Финанси
*Кратък преглед

Тема Франчайзинг  
АвторNoname (Нерегистриран)
Публикувано12.08.04 20:03

Здравейте, интересувам се от инвестиции в различни сфери на търговията, но определено чрез използването на франчайзинга на големите.
Знае ли някои в общи линии нивото на годишните вноски какво е?
Зависят ли от големината на населеното място, на обекта и т.н.?
Въобще стрували си този тип инвестиция?
Ще бъда благодарен за всякаква информация по въпроса.
Поздрави:)))

Тема Re: Франчайзингнови [re: Noname]  
Автор voyager (прасе в космоса)
Публикувано13.08.04 11:04

Нивото на вноските зависи от фирмата, която предоставя франчайза.
По принцип това е доста добра възможност за стартиращ бизнес, но все пак едва ли някой ще може да ти каже дали си струва, без да кажеш конкретно къде си се ориентирал.

АвторAvidan (Нерегистриран)
Публикувано14.08.04 12:10

И аз имах такъв интерес по едно време (и още имам) в сферата на fast food бизнеса. Обаче като направих проучване се оказа, че трябва да разполагаш с някакви баснословни суми от типа на 200 000 долара, за да ти продадат франчайзинг. А ти трябват и още пари за инвестиции. McDonald's са несериозници. Условията им са супер клети, а освен това марката в последните години позагуби от репутацията си и стойността си. И политиката на компанията към франчизантите не ми харесва много. Чакам Burger King да се появят в България до една две години.

Тема Re: Франчайзингнови [re: Avidan]  
АвторNoname (Нерегистриран)
Публикувано14.08.04 12:36

Определено и моите интереси са насочени към храните.
Мисля си и за търговията с канцеларски стоки и услуги /Office 1 и др. подобни/.
Но тези суми, за които споменаваш са просто немислими.
По добре да създадеш някакво малко производство:)))
Дали и българските фирми предлагащи франчайз искат такива "авоари"?

Автор voyager (прасе в космоса)
Публикувано14.08.04 12:48

Тези суми са много големи, но те се искат от големите западни компании.
У нас е различно, Еврофутбол например вземат 1600 лева (не съм проверил още дали е годишно или еднократно).
Има и други фирми с разумни условия, най-близкото до това, което се интересуваш (и което знам), са сладкарници Неделя, но не мога да ти кажа точната сума.

Тема Re: Франчайзингнови [re: voyager]  
АвторAvidan (Нерегистриран)
Публикувано14.08.04 16:15

Еврофутбол не е лош вариант ако на човек му се занимава с това. На мен лично ми се занимава повече с ресторантьорство.

Българските фирми може да не искат много пари, но е важно колко струва марката все пак. Тия сладкарници неделя не съм ги чувал. По-скоро ще си отворя сладкарница "Avidan", отколкото да купувам франчайзинг за "Неделя".

Най-ми се иска да отворя един Burger King. Това е най-добрата верига за бързо хранене. Но и аз не съм убеден, че имат бъдеще в България. Поне засега. McDonald's са стъпили здраво тук. А там, където не са те, са KFC и Dunkin Donuts. Subway гледам, че са отворили един ресторант на Васил Левски, ама предполагам, че бая се гърчи франчизантът. Няма никакъв маркетинг или реклама, а сумите са си от порядъка, който споменах вече.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.