|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Суровоядство
|
|
Автор |
vessta (търсеща) |
Публикувано | 04.08.07 21:36 |
|
Здравейте,
Преди известно време ме заинтригува темата за суровоядството. Оказа се, че в интернет има твърде малко материали на български език по този въпрос и в мен се роди идеята да събира всичко, което съм открила на едно място. И така се роди този сайт:
Приятно четене...
| |
|
Ами ако хванем гастрит от суровите ядки или вдигнем температура от суровите картофи какво да правим?
Освен това обясни ми как се яде суров патладжан моля.
| |
|
СОК ОТ КАРТОФИ
Суровите картофи съдържат лесно усвоими захари, които при варене се превръщат в скорбяла. Хората, страдащи от венерически болести, както и хората с висока полова възбудимост не бива да ядат картофи.
Съчетанието на готвено месо с картофи засилва действието на соланина (алкалоидна отрова, съдържаща се предимно в прерасналите картофи), който заедно с кристалите на пикочната киселина (идваща от месото) може да предизвика силна възбудимост на нервите, контролиращи половите органи.
Сокът от СУРОВИ картофи обаче е много полезен за отстраняване на петната по кожата. Това се обяснява с високото му съдържание на калий, сяра, фосфор и хлор. Те обаче са ценни само в суровите картофи, защото тогава се състоят от органични атоми.
Пресните сурови картофи, отглеждани без изкуствени торове, имат приятен вкус и представляват добра храна. Суровият картофен сок очиства организма и е особено полезен в комбинация със сок от моркови.
Сокът от сурови картофи заедно със сок от моркови и от целина помага при нарушения в храносмилането и при нервни заболявания например ишиас и базедова болест. В такива случаи се препоръчва всекидневно пиене на 500 мл сок от моркови, цвекло и краставица, което дава много бързи резултати, но ако от храненето се изключат всякакви месни и рибни продукти.
Смесеният сок от моркови, картофи и магданоз действа много добре на болните от емфизема.
СЛАДКИТЕ КАРТОФИ ботанически не са родствени на картофите. В сравнение с обикновените картофи те съдържат много повече въглехидрати във вид на натурални захари, три пъти повече калций, два пъти повече натрий, над два пъти повече силиций и над четири пъти повече хлор. Затова сокът от сладки картофи е много по-ценен от сока от обикновени картофи. Но за разлика от обикновените картофи сладките са много деликатни и за сок трябва да се подбират само абсолютно здрави грудки, защото дори малък повреден или загнил участък може да развали цялата грудка.
Това е една от статиите в книгата “Лек за всяка болка. Соколечение по метода на д-р Норман Уокър”.
А самата книга на д-р Норман Уокър “Суровите зеленчукови сокове” можете да поръчате безплатно на адрес: http://cpecs.com/, ако разбира се тази тема ви интересува.
Що се отнася до патладжаните, не си спомням да ми е попадало нещо за тях. В същност щом чуя думата патладжан, веднага си представям кьополу, а то определено не спада към суровата храна...
| |
|
Уважаема г-жо/г-це, аз като човек, който от малък е имал проблеми със стомаха мога да ви уверя, че подобни на тази рецепти ще ви донесат гастрит:
4. Силно ядково брашно /СЯБ/
50 г лимец (капладжа, вид твърда пшеница), пшеница, ръж, олющен ечемик или овес, царевица, смлени на грубо брашно.
(Обърнете внимание още веднъж върху това, че трябва да се употребява цялото зърно с всичките му обвивки. Полученото брашно не бива да бъде във вид на прах, но по възможност не трябва да съдържа и никакви парчета от зърното.)
50 г настърган кокосов орех, пинии, бадеми, фъстъци и др., настъргани или прекарани през мелачката, се смесват с по-горе посочените зърна и се поднасят в чиния.
Ръжта дори изпечена на хляб предизвиква стомашни киселини у много хора. Както и прекомерната консумация на необработени термично растения с много целулоза, като някои ядки и зърнените храни. А оттам до гастрита или язвата на стомаха е една крачка.
Освен това консумацията на месо за подрастващите е абсолютно задължителна. Вегетарианството може би е подходящо за хора в напреднала възраст, но аз и такова не го разбирам и одобрявам. Растителната храна е полезна и много витаминозна, но е трудна за смилане, освен плодовете, и плюс това не съдържа всички нужни на организма аминокиселини. Затова е нужно да се комбинира с животинска.
| |
Тема
|
Re: Суровоядство
[re: croesus]
|
|
Автор | в kлyбa (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.10.07 07:04 |
|
tova za aminokiselinite pak go pregledaj-
ama ne v jyltata presa, a pri specialisti.
#specialist
| |
|
Уважаеми croesus,
Няма да споря с теб. Всеки се храни с това, което му е вкусно и с това, което смята за полезно. Целта ми не е да споря, а да дам информация за тези, които се интересуват от темата за суровоядството.
| |
|
Суров патладжан съм ял в салата, а също и тиквички, тиква и др.
| |
Тема
|
Re: Суровоядство
[re: vessta]
|
|
Автор | лyпyc (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.10.07 16:22 |
|
сурова кървавица хапваш ли?
| |
|
една моя приятелка си докара язва, щото пиеше само сок от изцедени лимони. Луди хора - четат глупости, а после си патят.
Facta, non verba!
| |
|
О, никой не спирам да яде каквото и да било. Един австралиец изяде даже един бракуван самолет преди години и го писаха по вестниците.
Нека експериментират хората, вече има всякакви лекарства за гастрит и язва, ще се оправят после. Когато аз бях болен по аптеките имаше само "Алмагел" - рядка каша с отвратителен вкус, съвсем успешно може да се препоръчва и като лекарство за предизвикване на повръщане.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|