Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:59 16.11.24 
Поколения
   >> 50-60
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Май съм баламурник  
АвторБaлaмa (Нерегистриран)
Публикувано26.01.08 23:57

Пенсионер съм и имам майка на пределна възраст.Помагам и финансово за всичко.Не мога да спестявам от пенсията си.Нямам и допълнителни доходи.
Оказва се,че парите,които ги изпращам тя ги спестява,или ги дава на сестра ми,която работи и има нормални доходи.
И сега съм в цайтнот.Не мога да не и помагам(като съвестен и отговорен син),а в същото време се оказва,че тя няма нужда,дори обратното.Парите ми отиват не където трябва.Тя няма нужда да спестява,понеже знае ,че аз съм финансово насреща и никога няма да има проблеми.
Шантава бабешка работа.
Май трябва леко да притварям кранчето.

Тема Re: Ако ...... [re: Бaлaмa]  
Автор*** (Нерегистриран)
Публикувано27.01.08 00:31

пенсията на майка ти е 90лв/месец - т.е. 3лв/ден: за храна, ток, вода, телефон - дали са достатъчни, дори за съвсем елементарни нужди?
Но може да й помагаш финансово, без да даваш пари в брой - ако й плащаш сметките и й купуваш храна с по-дълъг срок на съхранение и използване.
Може да дойде време и ние така да си спестяваме пари за "другия свят".

Тема Re: Май съм баламурник [re: Бaлaмa]  
Авторпoдoбнa (Нерегистриран)
Публикувано29.01.08 12:24

Бях в същата ситуация,че и по-зле.
Както казва *** постъпих и аз.Започнах да плащам сметките за консумативи на каса,храната купувах и изпращах-всяка седмица колкото за седмицата.Давах и за джобни,но в рамките на необходимото.Разходите рязко намаляха за сметка на приходите на други,които както при вас бяха много по-добре от мен.
Постъпете по този начин.

Тема Re: Май съм баламурник [re: пoдoбнa]  
Авторпpaвилнo (Нерегистриран)
Публикувано29.01.08 13:01

И аз бих те посъветвала същото.Плащай сметките й,купувай й глезотийки,каквито тя харесва,зареждай хладилника й-по възможност с приготвени ястия и сандвичи,за да не ги изнася от къщи и сама да си ги консумира.Поздрави и търпение и не се коси.Колкото и да говорят родителите,че обичат еднакво децата си,винаги имат предпочитания към едното от тях,както и да се мъчат да го прикриват-то си личи.

Тема Re: Май съм баламурникнови [re: пpaвилнo]  
Публикувано29.01.08 19:50

То съветите хубави,ама тя е на няколкостотин километра и е трудно за осъществяване.
Мен по скоро ме интересува моралната страна на нещата,отколкото материалната.
Защото не може да ми пищи,че еди какво си се е повредило и аз да и изпращам пари за ремонт,а тя да си ги внася или дава по друго предназначение.Това означава,че тя няма нужда.

Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано29.01.08 21:14

Кофти ситуация. И аз бих те посъветвала да купуваш само храна глезотийки и лекарства, но...

Виж дали не можеш да наемеш човек, на когото да пращаш средствата, а той да ти се отчита с касови бележки, за закупени лекарства и продукти, подписани от майка ти.

Авторнeпoзнaтa (Нерегистриран)
Публикувано29.01.08 22:18

Ами май цялото обяснение се крие в тези ви думи :"Шантава бабешка работа."
С възрастта се променяме,уви!. Може би тя е живяла в някаква несигурност известно време и сега продължава да спестява за "черни дни". Може да се страхува в един момент вие да не спрете да я подпомагате, било поради нежелание или поради липса на възможност. А това ,че евентуално дава пари на сестра ви го прави заради вечните майчини притеснения и желание да помага. Може би тя смята, че щом вие й изпращате пари, значи имате по - голяма възможност от сестра ви. По - добре вместо да се ядосвате и чудите какво да направите поговорете си открито и откровено със сестра си. Освен това може да откриете някаква разплащателна сметка, която да зареждате с толкова средства ,колкото са необходими за погасяване на режийните й и да боравите по възможност вие с нея. Обяснете й ,че няма да я изоставите за да не се страхува, но че по друг начин ще осъществявате помощта си.
Не се чувствайте "балама" , вие изпълнявате синовният си дълг ,както го смятате за павилно. Не е морално от страна на сестра ви, ако тя изобщо знае, че по този начин ощетява вас. Това може да се уточни с разговор.

Всичко добро и успех!

Тема Re: Май съм баламурник [re: нeпoзнaтa]  
Публикувано30.01.08 00:15

Тя го знае много добре,че няма да е изоставена.Ние сме в много добра семейна среда и при нас няма завист,злоба,ламтеж.
Кофтито е,че се чувствам използван.Дори и сега,когато нямам доходите от преди като работех.
Все пак се надявах да оценят,че сега не мога да давам колкото преди.
Но май не се получава.
Аз съм виновен в крайна сметка,защото веднага покривам всички разходи.Така съм ги научил.

Тема Re: Май съм баламурникнови [re: Бaлaмa]  
Авторпpaвилнo (Нерегистриран)
Публикувано30.01.08 11:05

Ако майка ти-извини ме,че фамилиарнича,но мисля,че така е по-добре-живее в населено место,в което има Домошен социален патронаж-запиши я в него и с управителя му се договори да превеждаш сума,равна на разходите й-ел.ен.,вода,храна,телефон и др.разходи-по ваша поръчка,в т.ч. и пазаруването им и заплащането им.Тези неща влизат в техните задължения.Освен това ,това е институция на която можеш да се довериш напълно.За всичко ще ти представят касови бележки-в т.ч.покупка на лекарства,повикване на лекар,почистване на стаята,в която живее.Ще се радвам,ако съм ти от полза.Иначе не мисля ,че разговор със сестра ти ще доведе до нещо-това ти го казвам от личен опит.Ако преживеете майка си-дай боже-всичко ще бъде поделено по равно,ако не и по-зле,без значение кой колко е бил грижовен и кой колко се е "скатавал".Нека не ви звучи грозно,но............ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ!!!!!!!!!!!!!Поздрави.

Тема Re: Май съм баламурникнови [re: Бaлaмa]  
Автор Бeзkoмпpoмиcнa (***)
Публикувано31.01.08 09:39

Има общинска служба "Свят за всички" и се намира в ляво от новата поща в града. Таксата е символична и осигуряват дневно или денонощно обслужване на възрастни - това успях да разбера само. Ако намеря и тел. - ще ти го напиша тук.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.