Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:37 09.07.25 
Автомобили
   >> Fiat
*Кратък преглед

Тема Пунто - разпределителен вал - циментациянови  
Авторf1 (Нерегистриран)
Публикувано26.01.06 17:22

Привет! Пиша ви по един такав повод. При едно техническо обслужване на колата ми Пунто 1.2 SX ми казаха че има следа на трета гърбица на разпр. вал, наистина изглежда като поизласкана в сравнение с другите. Няма язви нито пък поне видимо шупли. Като полирана е все едно. Майстора ми развива едни теории че максимум 20 000 км и трябва да се сменя вала. Някаде обаче четах че това си е слабо място на пунто, но това леко изласкване на някой от гърбиците не значело нарушена циментация. Колата варви като коршум, мотора не се чува като работи направо и оборотите са бетон. Не мисля че може да разбие повдигачите не съм сигурен обаче. Незнам какво е вашето становище какво ще ме посъветвате да направя да сменям вала или да си карам така? Благодаря предварително!

Тема Re: Пунто - разпределителен вал - циментациянови [re: f1]  
Авторf1 (Нерегистриран)
Публикувано26.01.06 17:32

Izviniavam se za dopusnatite gre6ki v pravopisa! Imam problem s klaviaturata na BDS !

Тема Re: Пунто - разпределителен вал - циментациянови [re: f1]  
Авторf2 (Нерегистриран)
Публикувано26.01.06 19:40

Преди 10 години си купих Опел Кадет на 10 години.
Разпределителния вал беше стабилно вкопан , но колата вървеше
без проблеми. Карах я 9 години и минах над сто хиляди километра.
Колата вече не е моя , но все още си върви прилично . Вярно , че
давам пример с Опел и не знам как е при Фиат ама все ще разбереш
когато нещата станат наистина сериозни , пък кой знае може и някой друг
да си трови живота с тоя вал.

Тема Re: Пунто - разпределителен вал - циментация [re: f1]  
Автор vesko1O2 (master)
Публикувано26.01.06 19:56

Колега,можеш да пуснеш поста си и тук

За да е точна диагнозата,провери дали на въпросната гърбица на вала има ръб/канал,това е признак за износване...Ако няма,излъскването е признак за намалена топлинна хлабина-провери я дали е в нормите...ако не- да се регулира с пуловете...
Износена гърбица не може да разбие повдигачите...
Успех !

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.