Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:02 03.11.25 
Автомобили
   >> Fiat
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема ще си купувам фиат пунто или бравонови  
Автор gomel (непознат )
Публикувано22.09.05 09:36

Здравейте,форумци!
Ще си купувам Фиат,защото така ми харесва!Вярно ли е:
1.Били много скъпи частите?
2.Слаби двигатели-често дефектирали...
3.Падали много бързо цените-след 2год.цената е наполовина
Харесала съм си Пунто или Браво -нещо конкретно може ли да споделите!Това ще бъде много важно за мен като мнение от хора,които познават Фиат.Благодаря сърдечно предварително за отделеното време!!!

Тема Re: ще си купувам фиат пунто или бравонови [re: gomel]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано22.09.05 10:36

Aми за частите ... в сравнение с тези на други автомобили ... мисля че са доста по евтини. :) Някои се е опитал да те преметне. За проблемите с двигателите.. не съм доста вещ обаче аз си купих Пунто преди 6 месеца и не съм имал абсолютно никакви ядове с него. Не слизам от него. Постоянно го джуркам наляво надясно. Единственото нещо което съм му сменил е спирачно цилиндърче на задна гума. За калпавите двигатели .. не знам. Моя е 1,1 .. возил съм и 4 души и то не един път и не ми дава никакви ядове. Колкото до цената мисля че е вярно че не държат цена, но чак пък наполовина да падат .. не е вярно.

Тема Re: ще си купувам фиат пунто или бравонови [re: .]  
Автор gomel (непознат)
Публикувано22.09.05 10:52

Благодаря ти!Аз съм от Варна и града е залят от Пунто и Браво.От тази гледна точка дори ,едва ли всички тези хора са се "набутали".Имах някакви подозрения ,че е така както ти казваш.Всички,които се мъчат да ме разубеждават през живота си не са карали Фиат,а се уповават на мнения от тук и там.Ти срещна ли такова отношение,когато го купува?Разбирам ,че не е било толкова отдавна.Аз карам в момента едно Марути Сузуки.Когато го купувах срещах същия отпор,но за 1г.не съм имала никакви сериозни проблеми,а ми говореха същите неща както сега за Фиат.Падам си малко опак човек и когато силно се мъчат да ме убедят в нещо по-скоро съмненията ми се засилват в правотата им,отколкото обратното.Всичко е о.к.с колицата,но взе да ни идва нещо мъничка с 2 деца и решихме да я сменяме.Поздрави и пиши,ако се сетиш нещо друго интересно като идея или съвет.Какво си карал преди това?

Авторspa (Нерегистриран)
Публикувано22.09.05 18:45

Едно от най силните неща на тази марка са двигателите,слабата им част е ходовата,карам Темпра и единствено носачи сменям макар и да внимавам през дупките.Пунтото и Бравото са нови като модели но аз лично предпочитам Бравото пред Пунтото.

Тема fiat [re: spa]  
Автор Gorchev (минаващ)
Публикувано22.09.05 21:12

ami za 4astite oprdeleno sa dosta evtini (za nikoi drug avtomobil nas4a ne e 30 leva zaedno sus vsi4ki vtulki i t.n. ili puk spira4en disk za 15 leva 4isto nov - tova sa ceni za Tipo ama vse pak za sravnenie).
Moqt dvigatel su6to e 1.1 i nqma nikakvi problemi (65Hp) i sum dovolen i na razhoda.Imam i Tipo 1.6.Izklu4itelno dovolen sum ot markata - za 3 godini polzvane sum smenql samo delkoto (to e ot tezi starite mehani4nite) i razbira se razni konsumativi (remaci,nakladki i t.n.).Vqrno e 4e v prednicata sa mnogo slabi ama vse pak osven tank za Bg puti6tata ni6to drugo ne stava.No puk cqlata prednica e mnogo evtina.A dvigatelite sa prosto perfektni - hem sa mnogo purgavi hem sa ikonomi4ni i nai-vajnoto 4e sa mnogo zadravi i izdurjlivi (za diesel-a tova malko ne vaji ama za benzin govorq).Osven tova dosta trudno rujdqsvat i ediniq mi e na 17 godini,ne e vijdal garaj i nqma gram rujda nikade nito po pragove nito nikade.Taka 4e moqt suvet e da si vzeme6 Fiat i smqtam 4e nqma da sujalqva6!

Автор vesko1O2 (master)
Публикувано23.09.05 17:40

Виж тук:

това мнение е мое,писано приблизително преди година,ако те интересува нещо още по-конкретно,пиши на мейла-без да се хваля,имам много добър опит с този модел...

Тема Re: ще си купувам фиат пунто или бравонови [re: vesko1O2]  
Автор. (Нерегистриран)
Публикувано24.09.05 02:03

Ами зависи за какво ти трябва количката. Марути-то е мъничко и ти казваш че ви е тясно. То и Пунтото е мъничко (но при всички случай е по широко от марути-то). Ако търсиш по големичка кола, ще ти препоръчам Брава-та. Но пък ако търсиш нещо за градски условия (срещат се проблеми от рода на паркиране, маневри, и т.н.) Пунтото няма равно. И разхода ми се върти около 5-6 а зимата макс ми се е качвал до 8.
Иначе като го купувах мойто Пунто, като казвах на познати какво съм си харесал, всички подмятаха обичайното "Купи си Фиат да те е Яд". Ма мене хич не ме е яд и много съм си доволен от количката. После обаче на всеки който съм давал по 1 кръгче се кефеше като цигане на нафтова печка и ме поздравяваше колко добра кола съм си купил.

Тема Re: ще си купувам фиат пунто или бравонови [re: .]  
Автор gomel (непознат)
Публикувано24.09.05 14:55

Здравей,"Точка"!Нали разбираш,че има и фактор цена...Ако намерим Браво ,за което да нистигнат парите и в добро състояние няма да се замислим,но сякаш Пунтото е по-реалистичния вариант,а и аз въртя основно в града с децата ,до училище и т.н.Искам да те питам само за разхода.Четох по форума и на други места мнения на хора ,които карат Пунто и разхода в града ,който дават е от порядъка 9 на 100.Твоите цифри са една приятна изненада,но нали не си в грешка...?Много ще е хубаво да е 5-6 на 100,защото 9 ми изглеждат малко множко при тези цени на бензина,но от друга страна,не мога да очаквам от никоя друга кола разход колкото Марути-то.Поздрави и пиши каквото се сетиш!

Автор Atanas_av ()
Публикувано25.09.05 10:17

Здравей, от май месец карам Марея - комби .......1,6 16V
разход от опит .
1. 6-6,5л/на сто при жалене на колата около 2500обр/мин на извън градско -дълъг път/без климатик/ и около 7,5 - 8 с климатик и скорост от 100 до 150 км/ч

2.Града е малък където живея /така че може да се каже полигон /около
10/100 с включен климатик
така пиша това защото Браво , Брава , Марея са еднакви ...разхода на Бравото е неповече от (0,5-1)л на сто по малък .заради килограмите .

Сега на въпроса . ТВЪРДО БРАВО/БРАВА/ МАРЕЯ1,6 -- а за разхода да го намалиш ако колата е 96г/което не ти препоръчвам/ до 98/99г и е с метални колектори и инжекцион БОШ слагаш обикновенно газово за 500-600лв. и проблема е решен.
забележка :: след 99г колекторите са пласмасови .и газовото е
1500-1800лв
Написах Браво /Брава/Марея само заради големината на автомобила който ти е необходим и си харесаш (тоест от малка дамска до семейно комби ) но базата им е една .
минах 5-6 хил.км освен първоначалните консумативи не съм сменял нищо .

п.п Един път минеш ли на газ - забрави за бензин /инжекциона почва да прави проблеми /
успех и дано попаднеш на добра кола .

АвторPunto (Нерегистриран)
Публикувано25.09.05 16:11

Имах Брава,сега съм с Пунто - II. Впечатленията са ми следните:
Пунто МК1,МК2 ..Стилен,здрав и много по-качествено направен автомобил от Брава/Брава/Марея.Все пак Пунто-I се прави цели 8 години.Имам 3-ма колеги с него и не съм чул за някакви проблеми.Ако ти трябва малка и градска кола,то твоят автомобил е Пунто.То е удобно за хора или с много малки деца или за такива с много големи..е аз съм от вторите.Юнаците са по на 19-21 г и вече не се возят с нас.
С Бравата все имаше някакви проблемчета,вярно не сериозни,но достатъчно да ти скъсат нервите... или третия стоп не работи,или пластмасата скърца,или ел.стъклото нещо се ебава, или това или онова.При Пунтото такова нещо няма.И последно...Пунто-I, читаво трудно ще намериш под 4500лв,докато Браво/Брава май стигнаха около тази цена /все пак последната е по-висок клас кола/.
Определено не ти препоръчвам Браво/Брава/Марея

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.