Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:02 11.02.25 
Автомобили
   >> Fiat
*Кратък преглед

Тема Къде да ми оправят спирачките?нови  
Автор bsb_2 ()
Публикувано05.10.04 17:22

Fiat Uno, 1987 г. Гаден проблем със спирачките. Когато е по-студено, да речем под 15 градуса, накладките не връщат след отпускане на педала на спирачката и се трият в дисковете. Като позагреят малко, вече започват да връщат и колата да си върви нормално. Също така, когато външната температура е висока, няма грижи - цяло лято си карах без проблеми, но сега пак почна да прави номера.
Миналата година ме посъветвахте как да си ги оправя сам - да почистя буталата от прах и боклуци, ако правилно си спомням - но аз не можах. Бихте ли ми казали сервиз, където да могат да ги ремонтират? Трябва да са наясно с проблема, защото докато стигна до сервиза, той ще е изчезнал. И отделно ще се разбере дали са го отстранили чак на другия ден, когато колата е престояла на студа. А не ми се иска да се разкарвам и да давам пари излишно. И никак не ми се купуват нови спирачни апарати, колкото и да са евтини за "Фиат" в сравнение с тези на другите коли (за сведение, текущите апарати са от началото на 2002 г.).
Благодаря за всякакви предложения!

Боян
--
What are you afraid of?

Тема Re: Къде да ми оправят спирачките? [re: bsb_2]  
Автор CROM@ (търсещ)
Публикувано05.10.04 23:31

Отворих специална тема за коректни сервизи и магазини - погледни там !( темата е "Много важен въпрос")
Искрено се надявам там да откриеш отговор на твоя въпрос.

Тема Re: Къде да ми оправят спирачките?нови [re: bsb_2]  
АвторCobain (Нерегистриран)
Публикувано06.10.04 11:01

Boqne re6avai byrzo problema, 4e ve4e po4na da se zastudqva i mnoo lo6o kato nqma6 spira4ki.... Sy6to vnimatelno izberi serviza, kyeto 6te otide6 da ne stane nakraq avtomontiora da ti kaje 'abe ne mojahme da vi napravim spira4kite, ama za smetka na tova pyk vi usilihme klaksona'...

Тема Re: Къде да ми оправят спирачките?нови [re: Cobain]  
АвторAlex (Нерегистриран)
Публикувано07.10.04 12:02

Имах подобен проблем с Panda 85 г.
Като я взех след след време открих че блокират и двете предни. Беше през ноември, студ. Оказаха се запушени предни сп. маркучета. Това открих след смяна на помпа (нова), сп. апарати (втора употр.) , въобще бях се побъркал.

След няколко години след смяна на накладките започнаха пак да блокират, ту едното, ту другото. Оправях се чрез раздвижване. Разглобяваш, капваш малко двиг. масло, с дърводелска стяга прибираш буталото до края. После помпаш на педала. Внимаваш да не изхвълиш съвсем буталото, че после ще трябва да обезвъздушаваш. На едно помпане с крака се подава около 4 мм. Правиш поцедурата докато видиш, че при отпускане на педала буталото започне да се връща около 1 мм. назад. За дясното ще ти трябва втори човек. Ако смениш при това маншончетата си решил проблема за години напред.
Не ми се вярва в сервиз да направят нещо по-различно. Но за по-лесно ще искат да сменят сп. апарати, или само буталото.
Преди 2 мес. ми блокира задно дясно на Типото. Със задни дискови съм. Тук нямаше как да се раздвижва, понеже задните дискови имат сложен механизъм за ръчната. Свалихме буталото и го шлайфахме, понеже не се намери такова по магазините. Засега не тече. Имам уговорка с хората, с които работихме (не е сервиз) ако протече след смяна на накладките да хромираме буталото и отново да го шлайфаме до размер.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.