Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:27 09.11.25 
Автомобили
   >> Fiat
*Кратък преглед

Тема Повече масло?нови  
АвторVesko (Нерегистриран)
Публикувано19.05.04 14:29

Здравейте,
Имам следния въпрос. Ходих да ми сменят маслото на типото 1.4 i.e. Хората го сменили ама като попитах за остатъка от маслото казаха, че нямало. 4 литра - викам с въпросителен тон, а те - ми да.
Да, ама в книжката пише 3,7.
Сега 2 часа след смяната нивото на маслото беше 3-4 мм над максимума, не знам до довечера колко ще дойде.
Опасно ли е това и да го броя ли като издънка на сервиза (някой някъде беше казал, че сменя сервиз след третата издънка ;-))

Офф: басси, имам чувството че след смяната колата осезателно утихна. Дали не трябва да го сменям по-често?

Тема Re: Повече масло?нови [re: Vesko]  
АвторSandeto (Нерегистриран)
Публикувано19.05.04 14:46

Всичко зависи от това колко масло си ти гори колата по принцип... ако е около 800мл на 1000-2000км, не е фатално това надливане... просто колата ще го "издуха" бързо...
Мисля че не е фатално това количество надливане.
Също, ако си "джиткаш" колата предимно градско и не я "пениш" много-много също не е фатално... малко повече ще ти цапа свещите може би...

Ама ако смяташ да я печеш яко по магистралата.... аз така май на предишната кола сдухах маслен сегмент на един от цилиндрите (поне такова обяснение даде майстора)... Ситроенката беше с някаква измислена масломерна пръчка, която майстора каза, че е била грешна и съм карал ситроена с около 1л повече масло... и при едно ходене до морето на магистралата се засилих до към 160 след което изведнъж колата запуши с бял дим отзаде яко... все пак стигнах до морето и се върнах, но след това ми се наложи да правя основен ремонт на двигателя.

Тема Re: Повече масло?нови [re: Sandeto]  
АвторBecko (Нерегистриран)
Публикувано19.05.04 15:02

Хм...Това не звучи добре...
Иначе колата почти не гори масло. Имам я отскоро, но за последните 10 000 от макс - не падна и до средата между макс и мин...

Тема Re: Повече масло?нови [re: Becko]  
Автор hf hpe (italian car fan)
Публикувано20.05.04 11:03

карай спокойно и не се коси

Тема Re: Повече масло? [re: hf hpe]  
Автор Maverik (maniak)
Публикувано20.05.04 20:58

Ako dvigatelia e dvuvalka daje e prepora4itelno da ia kara6 s maslo do ( i malko nad) MAX.

Тема Re: Повече масло?нови [re: Vesko]  
Автор mariobg (не(ЗА)познат)
Публикувано21.05.04 13:50

Карай спокойно... И аз така като теб, но понеже Селения-та са я направили във нови 1-литрови консерви, дето се отварят като безалкохолно и нямаше какво да направя освен да го налея в двигателя, е така вече над 6000 км не дам доливал, обикновено на 5000 слагам 100 мл... Колата е 1.6 Дедра.

Така че свиркай си и полека по пътищата че нещо напоследък ми се струва че всички са тръгнали на война.

Тема Re: Повече масло?нови [re: mariobg]  
АвторBecko (Нерегистриран)
Публикувано21.05.04 14:03

За маслото - ОК, успокоих се, така ще я карам, благодаря на всички.
За "войната" - ами браво. Дано повече хора се вслушат в съвета ти.
Май като не става по друг начин, трябва да си го повтаряме непрекъснато. Дано да има ефект. Повече разум, по-малко емоции на пътя.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.