Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:38 09.11.25 
Автомобили
   >> Fiat
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Tmprata mi gori mnogoнови  
Авторmark72 (Нерегистриран)
Публикувано17.03.04 20:45

Проблема ми е следният.Разходът и на газ и на бензин е еднакво висок.
Градско достига до 15-16 извънградско 10.Темпрата е 1.6 Моноинжекция на бош.Диагностиката показа че няма записани грешки в ел. блок.Изгорелите газове са в нормата.Компресията е 11.Свещите чисти.Проверил съм всички кабели и датчици в норма са.В началото освен разхода колата ми придърпваше при потегляне и при ниски обороти.При високи обороти вярвеше нормално.След две годишно ходене по сервизи и след смяна на кабели за свещи,свещи сам стигнах до извода че проблема е капачката на разпределителя.След смяна на капачката придърпването изчезна.Оказа се и чепалеца не е оригинален.След смяната им обаче разхода е почти същия.
Карал съм и с изключена ламбда няма разлика.
Ако някой има идея моля да ми пише.

Тема Re: Tmprata mi gori mnogoнови [re: mark72]  
АвторTEMPRlERl (Нерегистриран)
Публикувано18.03.04 08:38

А как ти е термостата? Стига ли ти водата до 90С?

Тема Re: Tmprata mi gori mnogoнови [re: mark72]  
Публикувано18.03.04 10:29

През зимата достига до70-80 а през лятото до90 из града, но извънградско пада малко.Отварял съм го. Мисля че е наред.Отваря си при около 90.

Тема Re: Temprata mi gori mnogo [re: mark72]  
АвторTEMPRlERl (Нерегистриран)
Публикувано18.03.04 14:04

И аз карам Tempra 1,6 моноинжекцион Бош,и имах същия проблем, но след като смених термостата ,стана ОК. На вид термостата беше добър, но зимата водата си беше винаги 75С, и двигателя беше преохладен. Системата се залагваше и смучеше повече. След като го смених, водата се закова на 90С (и през зимата) и разхода си падна.

Тема Re: Temprata mi gori mnogoнови [re: TEMPRlERl]  
Автор Maverik (maniak)
Публикувано18.03.04 18:31

Tova za termostata e taka i ne. 75-80C e po4ti rabotna temp na dvigatelia i ECU-to ne bi tr da si misli dvig za studen. Osven tova avtomati4nia smuka4 se izkliu4va dale4 predi 70C! A razhoda na gaz kak 6te obiasni6 s termostata? Problema e niakade drugade, no kade - ne znam :((((((
Az karam Tipo 1.6 dvuvalka i sam s podoben razhod :(((((( Osnoven remont i smiana ne ECU ne pomognaha pri polojenie, 4e po4ti vsi4ki dat4ici sa mi v norma / T na vodata, T na vhodia6t vazduh, potenciometarna plo4ka/. Ne sam meril samo MAP i oboroti kam ECU/ako sa otdelno ot tabloto/.

Тема Re: Temprata mi gori mnogoнови [re: Maverik]  
Публикувано18.03.04 19:26

Ти си прав че разхода на газ не зависи от термостата.Или поне не в такава степен.Почвам да си мисля че проблема може да е в ходовата част(колата има нормална инерция,задните колела не задържат предните съвсем малко но в сервиза ми казаха че е нормално) или скоростната кутия.Възможно ли е това.

Тема Re: Temprata mi gori mnogoнови [re: mark72]  
Автор Maverik (maniak)
Публикувано18.03.04 22:04

Niamam i predstawa ot kade moje da e :((((( , no prodaljavam da tarsia!
Ako otkrie6 ne6to svirkai pls

Тема Re: Temprata mi gori mnogoнови [re: mark72]  
АвторFidan (Нерегистриран)
Публикувано19.03.04 14:09

Zase4i si kilometrova da li pokazwa wqrno, move da e bilo smenqn difirencial ili predawkata za kilometrova

Тема Re: Temprata mi gori mnogoнови [re: Fidan]  
Автор pugsy (Italiano)
Публикувано19.03.04 15:39

смени си гарнитурите на колекторите и моно-то.На мен ми харче6е м/у 15 и 20, ама ги смених и сипадна на 8

Тема Re: Temprata mi gori mnogoнови [re: pugsy]  
Автор fiat uno (непознат )
Публикувано20.03.04 15:45

smqnata na garniturite e mn dobra ideq. moje da minava vyzduh prez tqh
a dat4ika toq vyzduh ne go zasi4a. az se setih da ne bi da ima6 te4ove nqkade
no predpolagam 4e ve4e si proveril. dokolkoto za inerciqta mislq 4e 6te6e da
zabeleji6 zagubata i. i za skorostna kutiq ne vqrvam za6toto moqta q karam bez gram maslo t k imam te4 i mi gori 8-9 gradsko s 1.5 motor.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.